Новини
20 Травня 2021
799

Головний санітарний лікар України став міністром охорони здоров’я

За словами Віктора Ляшка, серед пріоритетів роботи міністерства — біологічна безпека громадян

Верховна Рада України на пленарному засіданні у четвер, 20 травня, рішенням 262 народних депутатів проголосувала за призначення головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду глави МОЗ.

Одразу після голосування новопризначений міністр приніс присягу члена Кабінету міністрів.

Під час виступу у Раді Ляшко зазначив, що серед найголовніших завдань у роботі є подолання коронавірусної хвороби. “Ми зробимо все, щоб українці змогли вакцинуватися, працювати та подорожувати. Але ця пандемія ще не закінчилася … Тому біологічна безпека громадян стане пріоритетом роботи міністерства”, — наголосив він.

Віктор Ляшко закінчив Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця. У 2015-му — заочну форму навчання Національної академії державного управління при президенті.

Протягом 2003-2010 років працював у системі державної санітарно-епідеміологічної служби Київської області. З березня 2013 до лютого 2014 років був головою Київського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби, а у 2014-2016 роки — експертом з питань громадського здоров’я у реанімаційному пакеті реформ.

З 2014 до лютого 2018 року очолював громадську організацію “Інфекційний контроль в Україні”. З лютого 2018 року до липня 2019-го обіймав посаду першого заступника генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ.

Наприкінці лютого минулого року Ляшко призначили головним санітарно-епідеміологічним лікарем України.

Нагадаємо, Верховна Рада України на позачерговому засіданні у вівторок, 18 травня, звільнила трьох міністрів — Владислава Криклія з посади міністра інфраструктури України, Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram