Новини
8 Вересня 2021
739

Кадри тікають: Топменеджер, що відповідав за розробку електромобіля Apple, перейшов у Ford

Його рішення може стати крахом автомобільним амбіціям компанії

Віцепрезидент Apple зі спеціальних проєктів Дуг Філд покинув компанію та перейшов до автоконцерну Ford Motor. Про це повідомляє пресслужба автомобільного виробника.

У Ford Філд очолить напрямок передових технологій і вбудованих систем. “Він перебуватиме в прямому підпорядкуванні президента та генерального директора концерну Джима Фарлі”, — йдеться у релізі.

Як зазначив Дуг Філд, для нього буде великою честю допомогти Ford створити нове покоління продуктів, заснованих на переході до електрифікації, програмного забезпечення, цифрових технологій та автономності.

Він приєднався до Apple 2018 року після роботи у компанії Tesla, де відіграв важливу роль у запуску електроседана Model 3, зазначає Bloomberg. За даними агенції, в Apple Філд керував командою, яка займалася розробкою електромобіля.

Про те, що Філд був керівником “секретного проєкту” Apple зі створення електрокара, також повідомляє Financial Times. За інформацією видання, топменеджер керував повсякденною діяльністю команди й підкорявся керівнику відділу штучного інтелекту та машинного навчання Apple Джону Джаннандреа.

Як пише FT, рішення Філда піти може означати кінець автомобільним амбіціям компанії. “Це удар по амбіціях Apple на автомобільному фронті. Для Ford це великий успіх”, — зазначив у розмові з газетою аналітик Wedbush Ден Айвз.

Раніше команду Apple покинули ще три важливих співробітника: один із засновників електромобільного проєкту Бенджамін Ліон, фахівець з автономного управління Хайме Вайда та Дейв Скотт, який керував напрямком робототехніки. За даними FT, всі троє були в підпорядкуванні Дуга Філда.

Над розробкою власного безпілотного електромобіля Apple працює з 2014 року, раніше повідомляли у Reuters. За даними джерел агенції, виробництво автівок може початися вже 2024 року.

Bloomberg з посиланням на джерела повідомляв, що проєкт IT-гіганта з розробки електрокара знаходиться на початковій стадії, і Apple знадобиться не менше п’яти років, аби випустити першу модель.

Тим часом компанія Huawei Technologies цього року інвестує $1 млрд у розробку електромобілів і технології автопілотування, яка вже перевершила Tesla. Так, автомобіль китайського виробника може долати без втручання людини понад 1 тис. км.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram