Новини
3 Вересня 2021
803

Дефіцит кадрів змусив McDonald’s найняти дітей

Інтерес до дітей як співробітників виник на фоні безпрецедентної нестачі робочої сили

Філія McDonald’s в американському місті Мелдфор, штат Орегон, почала набирати на роботу 14-15-річних підлітків. Оператор ресторану Хізер Кеннеді заявила, що її сім’я управляє франшизою 40 років, але вперше нестача персоналу досягла такого рівня, повідомляє BBC News.

Ресторан уже намагався залучити нових співробітників, піднімаючи мінімальну заробітну плату до $15 за годину. Але тільки з моменту відкриття вакансій для підлітків молодше 16 років знайшлося 25 охочих працевлаштуватися.

Інтерес до дітей як співробітників виник на фоні безпрецедентної нестачі робочої сили. Кількість нових вакансій останнім часом б’є рекорди.

Законодавство штату Орегон дозволяє наймати дітей від 14 років за умови, що робота належить до категорії безпечних, не зашкодить навчанні, а також для підлітків будуть створені умови для належного відпочинку. Оскільки McDonald’s працює за системою франчайзингу, ресторани можуть приймати різні заходи в тій чи іншій кризовій ситуації.

Головний офіс відмовився коментувати випадок в Орегоні, але заявив, що ділиться передовим досвідом найму співробітників з усіма ресторанами мережі. Такі прецеденти швидше рідкість, адже середній вік працівників McDonald’s становить 27 років, згідно з дослідженням сайту вакансій Zippia.

Інші ресторани швидкого харчування вдавалися до подібних заходів. Філії Burger King і Wendy’s нещодавно також почали запрошувати на роботу підлітків, а техаській мережі Layne’s Chicken Fingers довелося підвищувати молодих співробітників молодше 20 років до керівних посад через дефіцит кадрів.

Особливо складно стало шукати співробітників на низькокваліфіковану та низькооплачувану роботу. Наприклад, Walmart і Amazon пропонували заохочувальні виплати та вищу зарплату. Більш того, нестача водіїв для доставки товарів змусила Amazon скасувати скринінг на марихуану.

Пандемія коронавірусу вдарила по американському ринку праці. Кількість нових вакансій у США в червні досягла рекордного рівня. Економісти звинувачують у кризі федеральні посібники для підтримки населення розміром $300 на тиждень. У багатьох штатах програми вже немає.

Як писали раніше Investory News, мережі ресторанів швидкого харчування, зокрема McDonald’s і KFC, вирішили скоротити асортимент страв дешевше $5 на користь дорожчих комбо-обідів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram