Новини
18 Травня 2020
1 193

На зміну Жеваго: Ferrexpo призначила Джеймса Норта виконуючим обов’язки генерального директора

Він приступить до виконання обов’язків з 28 травня після завершення щорічних загальних зборів

Гірничодобувна компанія Ferrexpo призначила Джеймса (Джима) Норта виконуючим обов’язки генерального директора, через шість місяців після того, як Костянтин Жеваго тимчасово пішов у відставку, щоб розібратися з юридичними проблемами в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Джим буде поєднувати свою посаду головного операційного директора з посадою виконуючого обов’язки генерального директора. Він не ввійде до складу ради, але буде запрошений на всі її засідання. Кріса Мейва попросили повернутися на свою колишню посаду фінансового директора”, — йдеться у повідомленні.

За даними Ferrexpo, Норт приступить до виконання обов’язків генерального директора, починаючи з 28 травня після завершення щорічних загальних зборів.

До роботи в Ferrexpo у 2014 р. Джим Норт був головним операційним директором London Mining plc, де він відповідав за розробку операційної та інвестиційної стратегії компанії по всьому світу. До цього він займав різні керівні посади в Rio Tinto, BHP Billiton і Mount Isa Mines в Африці, Південній Америці та Австралії.

Нагадаємо, Ferrexpo — швейцарська залізорудна компанія зі штаб-квартирою в Україні. Протягом 40 років вона займається видобутком, переробкою та продажем залізорудних окатишів високої якості для світової сталеливарної промисловості.

У 2019 р. група провела 10,5 млн тонн окатишів, ставши третім найбільшим експортером окатишів у світовій сталеливарній промисловості з часткою ринку близько 8%.

Як писали раніше Investory News, швейцарська залізорудна компанія зі штаб-квартирою в Україні Ferrexpo повідомляє, що український суд “заморозив” 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (Полтавський ГЗК). Ferrexpo AG оскаржила це рішення суду.

Нагадаємо, шість українських бізнесменів потрапили до рейтингу найбагатших людей світу, серед яких і засновник Ferrexpo Костянтин Жеваго — 1991 місце зі статком $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram