Новини
25 Серпня 2020
1 193

У Ferrexpo новий голова ради директорів

Також переобрані членами ради директорів Кріс Мо та Костянтин Жеваго, за якого проголосувало 67,59% акціонерів

Британська Ferrexpo plc, що контролює в Україні Полтавський та Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК і ЄГЗК), призначила новим головою ради директорів Лучіо Дженовезе замість Стіва Лукаса, який вийде зі складу ради та з посади голови, як було оголошено раніше, Дженовезе  повідомляє Інтерфакс-Україна.

За інформацією агенції, Дженовезе давно співпрацює з Ferrexpo і знову увійшов до складу ради директорів в лютому 2019 р.

При цьому уточнюється, що через різні ролі, які Дженовезе виконував у компанії та її дочірніх компаніях протягом останніх дев’яти років, він не буде вважатися незалежним під час свого призначення головою, як цього вимагають правила Кодексу.

Як наголошується в річному звіті та фінансовій звітності компанії за 2019 р., комітет з призначень вже намагається домогтися подальшого призначення відповідного незалежного невиконавчого директора для посилення ради та відповідних комітетів ради.

Як повідомлялося, на зборах акціонерів Ferrexpo, що відбулися 28 травня, голова ради директорів Стів Лукас поінформував компанію про рішення з особистих причин та інших ділових зобов’язань піти у відставку з посади голови та з посади члена ради директорів після того, як буде організований послідовний процес наступності.

На зборах акціонери проголосували за обрання членами ради директорів Грема Дакомба та Фіону Маколей. Також були переобрані членами ради директорів Кріс Мо, Лучіо Дженовезе, Костянтин Жеваго (за нього проголосувало 67,59% акціонерів).

Разом з тим, Віталій Лісовенко не отримав необхідної кількості голосів незалежних акціонерів для переобрання, після чого його кандидатура буде виставлена ​​на повторне голосування. Якщо переобрання Лісовенко буде схвалено більшістю голосів всіх акціонерів на других загальних зборах, він буде переобраний до наступних річних загальних зборів.

Як писали раніше Investory News, Ferrexpo повідомила, що український суд “заморозив” 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (Полтавський ГЗК). Ferrexpo AG оскаржила це рішення суду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram