Новини
18 Березня 2021
750

В Україні запускається експертна платформа для реалізації великих інфраструктурних проєктів

Наразі йдеться про чотири міста — Київ, Харків, Одесу й Дніпро

В Україні запускається експертна платформа Transport City Projects, націлена допомагати містам в реалізації великих інфраструктурних проєктів, які вони не можуть реалізувати самостійно, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив радник голови “Укравтодору” з питань децентралізації Вадим Олійник, створюється платформа для того, щоб допомагати містам розвиватися та розвивати великі інфраструктурні об’єкти, які місцевий бюджет не зможе реалізувати самостійно.

“Це такі об’єкти, як мости, велосипедні доріжки навколо великих міст, транспортна розв’язка з містами-супутниками й т.д.”, — зазначив він.

Серед можливостей нової платформи — залучення фінансування, пошук і перемовини з інвесторами, консультація щодо реалізації складних інфраструктурних проєктів, обмін досвідом.

Крім того — допомога в розробці першочергових ініціатив для розв’язання транспортних проблем міст: від аудиту транспортної системи до пріоритизації проєктів і створення механізмів оцінки ефективності, також лобіювання інтересів міст на загальнонаціональному рівні.

За словами менеджера транспортних проєктів Євгена Петрощука, в Україні є великі інфраструктурні об’єкти, на які у міст не вистачає коштів, щоб їх реалізувати. “Ми з колегами зібралися, почали обговорювати всі ці питання. У кожного з нас є певна експертиза у реалізації проєктів. І стало зрозуміло, що потрібно створити таку платформу, яка зможе бути медіатором між містом, державою й фахівцями. Надалі ми створюватимемо круглі столи з містами та підприємствами й обговорюватимемо проєкти, які зможуть змінити країну на краще”, — прокоментував він.

І додав, що наразі йде робота над проєктами в Києві, Харкові, Одесі (міст через Сухий Лиман) та Дніпрі.

“Якщо говорити про Київ, то це Дарницький міст, роботи по якому вже почали виконувати. Також ми ведемо такі об’єкти, як будівництво метро (четвертої лінії метрополітену в Києві, а також метро у Харкові та Дніпрі) і City Express, який наразі також проговорюється з Дніпром і Харковом. City Express — це проєкт “Укрзалізниці”, але ми теж його експертно “просуватимемо”, — підсумував пан Петрощук.

Нагадаємо, наприкінці лютого Hyundai оголосила, що виділить Україні $2 млн на розробку попереднього ТЕО для прокладки євроколії.

Раніше Investory News писали, що “Укравтодор” планує створити у своїй структурі державне акціонерне товариство зі стартовим капіталом майже $3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram