Новини
6 Грудня 2023
319

На підтримку бізнес-проєктів ветеранів вже надали 163 мільйони

Наразі підтримано вже 440 проєктів

З моменту заснування Український ветеранський фонд підтримав 440 ветеранських бізнес-проєктів на понад 163,4 млн грн. Про це повідомила керівниця відділу навчально-аналітичної роботи Фонду Юлія Кіріллова під час конференції.

“За час своєї роботи фонд встиг підтримати уже 440 проєктів ветеранів на суму 163,435 млн грн”, — сказала вона.

Зокрема, у межах першої започаткованої Українським ветеранським фондом програми ветеранам та членам їхніх родин було компенсовано понад 5 млн грн. Ця програма мікрофінансування передбачає надання ветеранським бізнесам відшкодування розміром 20 тис. грн на придбання обладнання.

“Це була наша перша програма, яка стартувала у березні 2022 року, і за час її роботи ми вже встигли надати компенсацій на загальну суму понад 5 млн грн”, — сказала представниця установи.

Вона також зауважила, що сьогодні ветерани-підприємці не поспішають звертатися по допомогу саме до ветеранського фонду через невисоку довіру до нього як до державної інституції.

“Тоді ми почали розповідати історії успіхів учасників наших програм, самі ветерани почали ділитися власним досвідом співпраці з нами, як їм вдалося отримати кошти і вони змогли завдяки ним підтримати власний бізнес. Тому сьогодні ми зосередилися не лише на створенні фінансових інструментів, а й на інших програмах підтримки ветеранів, зокрема освітніх”, — додала Кіріллова.

Нагадаємо, в Україні зростає кількість ФОПів. Аналітики зазначають, що починаючи з лютого кожен другий новий ФОП в Україні відкривають жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram