Новини
23 Вересня 2021
714

Firefly Aerospace уклала угоду на $30 мільйонів

Компанія передасть Astra права на виробництво своїх ракетних двигунів Reaver

Firefly Aerospace українського підприємця Макса Полякова уклала угоду з невеликою аерокосмічною компанією Astra на суму в $30 млн. За умовами угоди, Firefly Aerospace передасть Astra права на виробництво своїх ракетних двигунів Reaver, повідомляє The Verge з посиланням на власні джерела.

За умовами угоди, Firefly відправить замовнику в Аламеда, Каліфорнія, до 50 своїх двигунів Reaver, йдеться у внутрішній документації американо-української компанії, з якою ознайомилося видання.

Дослідний зразок такого двигуна замовнику поставили ще навесні 2021 року за суму приблизно в $500 тис. З того часу його детально вивчали інженери Astra.

Двигуни Firefly повинні допомогти Astra досягти її публічно озвученої цілі доставляти “500 кг на 500 км”.

Власна ракета-носій компанії під назвою Rocket вже пройшла тестові запуски, але все ще не виходила на орбіту. Останні ітерації цієї ракети використовував двигун власної розробки Astra під назвою Delphin.

Остання спроба пуску ракети Astra в серпні 2021 року виявилась неуспішною після того, як через пару секунд після запуску відмовив один з п’яти основних двигунів.

Нагадаємо, співзасновник Apple Стів Возняк написав у Twitter про створення приватної космічної компанії Privateer Space, яка відрізнятиметься від інших.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram