Новини
10 Серпня 2021
752

SpaceX візьме участь у запуску супутника для трансляції реклами з космосу

Будь-хто зможе розмістити свою рекламу на космічному щиті

Американська компанія SpaceX і канадський стартап Geometric Energy Corporation проведуть спільний запуск рекламного супутника CubeSat, повідомляє Insider.

За словами генерального директора і співзасновника GEC Семюела Ріда, з одного боку CubeSat буде розташований величезний піксельний екран. Він буде використовуватися для демонстрації логотипів, артів і реклами. До того ж розмістити свою рекламу зможе будь-хто, якщо заплатить більше за інших претендентів.

Перед розміщенням рекламного оголошення необхідно придбати токени. Вони діляться на п’ять видів. Beta визначають координату пікселя по x, Rho — по y, Gamma-токени регулюють яскравість, Kappa — задають колір, а xi встановлюють час показу. Для покупки токенів можна використовувати криптовалюту, зокрема й Dogecoin.

На фото: один із можливих варіантів такого супутника

Розміри апарату не дозволять побачити рекламне зображення з Землі просто подивившись на небо. Демонстрація реклами з космосу буде здійснюватися в режимі реального часу на платформах YouTube і Twitch. Для доставлення апарату на орбіту планується використання ракети Falcon 9. Її запуск запланований на початок 2022 року.

Деталі дизайну поки що не розголошуються, але передбачається, що дисплей буде схожий на відомі проєкти Reddit Place або Satoshi’s Place, де користувачі могли опублікувати власний “малюнок” розміром у піксель, заплативши за його зображення на вебсайті.

Розробники рекламного супутника сподіваються, що низка компаній захочуть розмістити в космосі свій логотип.

А от фахівці компаній MicroAd Digital Signage і Yunika Vision до космосу з рекламою не поспішають. Вони створили інтерактивну рекламу нового типу: на зігнутому LEG-екрані час від часу з’являється величезний триколірний 3D-кіт. Докладніше — за посиланням.

Також раніше Investory News писали, що астронавти NASA на борту космічного корабля Cygnus на ракеті Antares доставили на Міжнародну космічну станцію 10 упаковок сироватки для обличчя від Estée Lauder для зйомки реклами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram