Новини
14 Вересня 2021
790

Спостерігати за зірками: Співзасновник Apple Стів Возняк створив космічну компанію

Privateer Space, за його словами, не буде схожа на своїх конкурентів

Співзасновник Apple Стів Возняк написав у Twitter про створення приватної космічної компанії Privateer Space, яка відрізнятиметься від інших, повідомляє Forbes.

Своє повідомлення він супроводив відеороликом. “Створюється приватна космічна компанія, яка не буде схожа на інші”, — наголосив Возняк.

В описі до відео на YouTube йдеться про те, що Privateer Space заснована Возняком і засновником Ripcord (американська робототехнічна компанія) Алексом Філдінгом. У ньому наголошується, що компанія “працює над тим, аби космос був безпечним і доступним для всього людства”.

Компанія повідомила, що надасть аудиторії інформацію про свої плани на майбутнє на виставці AMOS Tech 2021 у вересні цього року. У самому відео Privateer Space зазначається, що космос — не перегони, не змагання та не гра.

“Разом ми далеко підемо. Ми доглядаємо один за одним і розв’язуємо проблеми разом. Ми — не одна людина, одна компанія, одна нація, ми — одна планета”, — розповідає закадровий голос на фоні картин глобального потепління, катаклізмів і космічних пусків.

Автори відео описують себе як дослідників, інженерів, любителів ризику та мрійників, які спостерігають за зірками. Вони висловлюють готовність працювати разом, щоб зробити “правильно та добре”. А також подбати про те, щоб “наступному поколінню було краще”.

Потенційні конкуренти нової приватної компанії, створеної Возняком і Філдінгом — SpaceX Ілона Маска, Blue Origin Джеффа Безоса і Virgin Galactic Річарда.

Нагадаємо, у липні Бренсон виконав свою давню мрію — здійснив подорож на кордон космосу на кораблі своєї компанії. Того ж місяця Джефф Безос злітав за так звану лінію Кармана, яка вважається межею космосу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram