Новини
21 Вересня 2021
643

Ілон Маск пожартував над президентом США і пожертвував лікарні $50 мільйонів

Джо Байден не привітав SpaceX з успішним завершенням польоту цивільного екіпажу в космос

Ілон Маск висміяв у Twitter президента Сполучених Штатів Джо Байдена за те, що той не відреагував на успішне завершення першого в історії цивільного польоту в космос, організованого SpaceX.

Маск відповів у Twitter на коментар одного зі своїх передплатників: “Президент Сполучених Штатів відмовився навіть визнати чотирьох нових американських астронавтів, які допомогли зібрати сотні мільйонів доларів для Сент-Джуда (лікарні для онкологічних хворих — Ред.). У вас є теорії чому?”.

“Він все ще спить”, — відповів Маск, посилаючись на фразу Дональда Трампа, який придумав Байдену прізвисько “сонний Джо” під час виборів у 2020 році.

У четвер, 16 вересня, SpaceX вперше в історії компанії запустила космічний корабель з повністю цивільним екіпажем. Пасажири провели на орбіті три дні, після чого успішно повернулися на Землю.

Учасниками стали 38-річний мільярдер Джаред Айзекман, який і оплатив космічну подорож, 29-річна лікар з дитячої лікарні в Мемфісі Хейлі Арсеної, 51-річна професор геології Сайен Проктор і 41-річний співробітник аерокосмічної корпорації Lockheed Martin Крістофер Семброскі.

Політ став благодійним: після закінчення місії Ілон Маск переказав $50 млн лікарні Сент-Джуда, якій необхідно було набрати $200 млн пожертвувань. Ще $60 млн було переказано громадськістю: чималу роль в цьому зіграв і цивільний політ SpaseX, який допоміг привернути увагу до проблеми лікарні. Зараз на рахунку Сент-Джуда понад $210 млн.

Тим часом співзасновник Apple Стів Возняк написав у Twitter про створення приватної космічної компанії Privateer Space, яка відрізнятиметься від інших.

Нагадаємо, у липні Бренсон виконав свою давню мрію — здійснив подорож на кордон космосу на кораблі своєї компанії. Того ж місяця Джефф Безос злітав за так звану лінію Кармана, яка вважається межею космосу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram