Новини
13 Серпня 2020
850

Державна авіакомпанія буде залучати літаки виробництва “Антонов” для регіональних перевезень

За словами міністра інфраструктури, гроші будуть виділятися з єврокоштів

Державна авіакомпанія, створення якої ініціював президент Володимир Зеленський, буде залучати для регіональних перевезень літаки виробництва ДП “Антонов”, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву міністра інфраструктури Владислав Криклій.

“Модель, яка буде вибудовуватися, передбачатиме, що для регіональних перевезень будуть залучені літаки виробництва “Антонов”. Таким чином, авіакомпанія зможе надавати якісну послугу і залучити потужності й можливості нашої авіабудівної галузі”, — зазначив міністр.

При цьому він підкреслив, що зараз Мінінфраструктури вже підходить до етапу розробки стратегії авіації України, “де центром буде авіабудівництво”.

“Гроші будуть виділятися з єврокоштів. Серцем у цій системі в авіаперевізника буде підтримка державної авіабудівної компанії. Тому, що дуже дивно мати мрію про власного авіаперевізника і при цьому не мати конкретних прикладів, коли вони задіяні в авіаперевезеннях України”, — розповів Владислав Криклій.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Денис Шмигаль у червні 2020 р. повідомив, що уряд вже розробив концепцію майбутнього державного українського авіаперевізника.

Президент України Володимир Зеленський в кінці квітня 2020 р. заявив про ініціативу створити державну авіакомпанію, флот якої буде сформований з літаків виробництва ДП “Антонов”.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект, спрямований на вдосконалення механізму стягнення державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропортів України, і за кожну тонну вантажу, що відправляється або прибуває у вітчизняні аеропорти. Ставка державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України — $0,5, на міжнародних рейсах — $2.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram