Новини
5 Березня 2019
1 570

“Дарниця” шукає активи для M&A

Фармацевтична фірма веде перемовини з закордонними фармкомпаніями відносно співпраці

Фото: компанія “Дарниця”

Як повідомив Голова виконавчої ради керуючої компанії “Фармацевтична фірма “Дарниця” Дмитро Шимків в ексклюзивному інтерв’ю Investory News, власники бізнесу – родина Загорій планує створити міжнародну компанію з українським корінням. “Ми маємо потужні виробничі майданчики, виготовляємо власну продукцію, отримуємо хороші фінансові результати, тож у нас є всі шанси стати потужною міжнародною компанією. Зараз я кажу не лише про розширення експорту, а й про придбання компаній або інші форми партнерства”, – розповів пан Шимків.

Нині йдуть активні перемовини з різними компаніями не тільки в Європі, а й в інших регіонах. “Ми шукаємо синергію, розширення портфеля препаратів, екстенсивне зростання, компанії, які мають можливості виходу на різні ринки”, – поділився Дмитро Шимків. За його інформацією, угода має бути підписана в нинішньому році.

ПрАТ “Фармацевтична фірма “Дарниця” заснована в 1930 році. Є лідером українського фармринку за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає біля 250 найменувань готових лікарських засобів. У 2017 році компанія отримала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 2,530 млрд грн, що на 19% більше, ніж у 2016 році. Чистий прибуток в 2017 році склав 342,111 млн грн. Бенефіціарами ПрАТ “Фармацевтична фірма “Дарниця” є сім’я Загорій.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram