Новини
28 Січня 2020
913

Через Brexit: Лондон перестав бути фінансовою столицею світу

Його місце зайняв Нью-Йорк, який за останні роки значно посилив свій вплив на світовий ринок

Нью-Йорк за роки Brexit остаточно змістив Лондон з позиції провідного світового фінансового центру, посиливши свій вплив на світовий ринок, повідомляє The Guardian, посилаючись на опитування Duff&Phelps Global Regulatory Outlook, яке проводилося серед 245 топменеджерів зі сфери управління активами.

Зазначається, що раніше лідери найбільших компаній іменували фінансовою столицею світу саме Лондон. “Проте за останні два роки їх кількість скоротилася на 20 п.п. Наразі таких респондентів рівно третина, у 2018 році було 53%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що частка опитуваних, які вважають, що фінансова столиця США – наразі найбільш значуща, вона збільшилася на 33 п.п. до 56%.

“Аналітики вважають, що у найближчі кілька років у топі рейтингу не буде ні Нью-Йорка, ні Лондона, а їх місце займуть азійські мегаполіси – Гонконг, Сінгапур і Шанхай”, – пише видання.

Проте 22% опитаних все-таки вважають, що Лондон поверне собі звання фінансової столиці світу через п’ять років.  При цьому респонденти не прогнозують, що яке-небудь європейське місто – Париж або Франкфурт-на-Майні – займе його місце.

Нагадаємо, 23 січня королева Єлизавета II підписала законопроєкт про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit), підготовлений урядом Бориса Джонсона.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram