Новини
19 Травня 2020
1 146

Уряд Великої Британії оголосив новий тарифний режим після Brexit

Зовнішній тариф Європейського Союзу буде змінено з 1 січня 2021 року 

У вівторок, 19 травня, уряд Великої Британії  оголосив новий тарифний режим після Brexit, який замінить зовнішній тариф Європейського Союзу з 1 січня 2021 року, про це йдеться у повідомленні британського уряду.

Зазначається, що новий режим під назвою “Глобальний тариф Великої Британії” (UKGT) буде простішим і нижчим, ніж Єдиний зовнішній тариф ЄС (EU CET). До того ж він буде у фунтах стерлінгів, а не в євро.

“Він усуне бюрократію та інші непотрібні бар’єри в торгівлі, зменшить тиск на ціни, розширить вибір для споживачів та підтримає британську промисловість у конкуренції на світовій арені”, – йдеться у заяві уряду.

Відповідно до нового режиму тарифи знімаються з широкого спектру товарів. 60% товарів надходитиме у Британію безтарифно на умовах СОТ або через існуючий преференційний доступ з січня 2021 року. “Успішні переговори про ЗВТ збільшать цей показник”, – заявив уряд.

Водночас Британія збереже тарифи на ряд продуктів, щоб підтримати такі галузі своєї економіки, як сільське господарство, автомобілебудування та рибальство.

“Це допоможе підтримати бізнес у кожному регіоні та допоможе кожному народу Великої Британії процвітати. Деякі тарифи також збережуться для підтримки імпорту з найбідніших країн світу”, – підкреслено у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року королева Єлизавета II підписала законопроєкт про вихід Великої Британії з ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram