Новини
24 Січня 2020
952

Королева Єлизавета II підписала законопроект про вихід Великої Британії з ЄС (Оновлено)

Таким чином документ, підготовлений урядом Бориса Джонсона, отримав статус закону

Законопроект про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit), підготовлений урядом Бориса Джонсона, набув статусу закону. Це сталося після того, як у четвер, 23 січня, його підписала королева Єлизавета II.

Про факт підписання даного документу повідомив лідер палати громад Джейкоб Вільям Ріс-Могг.

Brexit намічений на 31 січня, однак для того, щоб це відбулося, законопроект про вихід Сполученого Королівства повинен ратифікувати Європарламент, де не повинно виникнути ніяких перешкод.

Раніше відповідний документ про Brexit відмовилися затверджувати законодавчі органи Уельсу, Шотландії та Північної Ірландії. Всі три регіональних парламенти висловилися проти “розлучення” королівства з Євросоюзом, однак вплинути на процес Brexit не змогли.

Велика Британія повинна була покинути ЄС 29 березня 2019 р., але дата неодноразово переносилася, оскільки британські депутати не могли домовитися про умови виходу.

Зрушити справу з мертвої точки вдалося Борису Джонсону. Очолювана ним Консервативна партія на грудневих дострокових виборах отримала значну перевагу перед опозицією, що зробило інші етапи узгодження угоди законодавцями практично формальністю.

Після 31 січня між ЄС і Великою Британією повинен почати діяти перехідний період, під час якого відносини спільноти та королівства не зазнають жодних змін. Даний етап повинен завершитися 31 грудня, і за цей час Лондон має намір домовитися з Брюсселем про нову торговельну угоду.

Як писали раніше Investory News, Велика Британія повинна була покинути Європейський союз 31 жовтня, але Brexit не відбувся, тому що британський парламент не підтримав угоду з Брюсселем.

Стало відомо, шо Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен і голова Ради ЄС Шарль Мішель підписали угоду про вихід Великої Британії з Євросоюзу, що відкриває можливість для його ратифікації в Європарламенті. Про це повідомила в п’ятницю голова ЄК у своєму Twitter.

“Шарль Мішель і я щойно підписали угоду про вихід Великої Британії з ЄС, що дозволяє Європарламенту його ратифікувати”, — йдеться в повідомленні.

У свою чергу Мішель у своєму Twitter зазначив, що Євросоюз і Сполучене Королівство “відкривають нову главу як партнери та союзники”.

Тепер угоду має ратифікувати Європарламент. Він збереться 29 січня.

Нагадаємо також, Герцог і герцогиня Сассекські — британський принц Гаррі та його дружина, Меган Маркл, зробили сенсаційну заяву на своїй сторінці в Instagram. Вони склали з себе королівські повноваження та більше не будуть представляти королівську сім’ю на офіційних заходах, відмовившись від статусу її “високопоставлених” членів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram