Новини
1 Листопада 2019
1 025

Brexit не відбувся: Велика Британія залишилась у Євросоюзі

Ймовірно, голосування про затвердження нової угоди відбудеться вже після формування нового складу парламенту

Велика Британія повинна була покинути Європейський союз 31 жовтня, але Brexit не відбувся, тому що британський парламент не підтримав угоду з Брюсселем. Про це повідомляє Європейська правда.

Країна повинна була вийти з ЄС ще 31 березня 2019 р., але цього не сталося через відмову депутатів підтримати угоду з ЄС попереднього прем’єра Терези Мей.

Тоді 27 країн ЄС домовилися надати відстрочку процесу Brexit на пів року — до 31 жовтня. Але в британському парламенті знову не вдалося затвердити вже нову угоду, про яку домовився Борис Джонсон.

Він обіцяв “скоріше вмерти в канаві”, ніж просити про відстрочку і наполягав на виході з ЄС угодою або без 31 жовтня. Однак депутати завадили “жорсткому” Brexit і Джонсон змушений був просити про відстрочку.

28 жовтня Борис Джонсон офіційно прийняв пропозицію ЄС про продовження процесу Brexit до 31 січня 2020 р., після того, як парламент не підтримав його угоду про вихід. Це означає, що Британія не покине ЄС 31 жовтня, як неодноразово обіцяв Джонсон.

Поки точно невідомо, коли буде затверджено угоду. У Британії на 12 грудня призначено дострокові парламентські вибори й, можливо, голосування відбудеться вже після формування нового складу парламенту.

Нагадаємо, фондові індекси країн Західної Європи помірно зростають на фоні невизначеності, що зберігається навколо виходу Великобританії з Європейського союзу (Brexit). В понеділок, 21 жовтня, зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 виріс на 0,29% і склав 392,98 пункти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram