Соцмережі
26 Лютого 2020
739

Наталія Микольська: ТОП – 5 важливих міжнародних тем, про які мало говорять в Україні

Коронавірус, постбрекзит, візит Трампа до Індії

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.

– Коронавірус
– Короновірус і світова економіка
– Короновірус і економіка Європи
– Великобританія і ЄС – пост-брекзит перемовини
– США і Індія – Перший візит Президента Трампа до Індії

1. Коронавірус
2. Короновірус і світова економіка
3. Короновірус і економіка Європи

Італія 283 інфікованих, по одному інфікованому в Хорватії і Австрії.

Європейські акції досить сильно впали після загострення ситуації в Японії та Італії з поширення коронавірусу. Саме це посилило занепокоєння інвесторів щодо глобального впливу спалаху.

Stoxx Europe 600 знизився на 1,1%, після падіння більш ніж на 3% у понеділок. Лондонський FTSE 100 впав на 0,8 відсотка до найнижчого рівня з жовтня. Очікувалося, що Уолл-стріт буде значною мірою без змін після того, як S&P 500 в понеділок знизився на 3,4%, що фактично звело нанівець попереднє зростання і є одним з найбільших падінь ринку з часів початку торгових воєн у 2018 році.

Японія попередила, що знаходиться на межі швидкого поширення коронавірусу, і закликала компанії перейти на дистанційну роботу, роботу змінами та онлайн-зустрічі, щоб зменшити поширення хвороби.
Виробники товарів для розкоші прогнозують втрати в розмірі від 30 млрд. до 40 млрд. Євро.

Найбільші фабрики в Китаї пропонують бонуси за вихід на роботу, а уряд зафрахтував літаки, поїзди та автобуси, щоб переправляти людей на роботу. Так, друга за величиною економіка світу намагається перезапуститись після появи вірусу.

При цьому падіння зареєстрованих нових випадків вірусу, про яке говорить уряд, є досить сумнівним. У всьому світі кількість підтверджених випадків зросла до більш ніж 80 000 у вівторок, при цьому 2 699 загинули.

4. Великобританія і ЄС – пост-брекзит перемовини
Європейський Союз готовий до переговорів щодо майбутніх відносин з Великобританією від питань торгівлі до безпеки, але процес буде “дуже важким” і може закінчитись провалом, якщо Лондон не контроль на кордоні з Ірландією, як раніше було домовлено.

Нагадаю, що Британія погодила новий план для Північної Ірландії, яка мала бути як митному союзі ЄС, так і на митній території Великобританії.

Замість посилення кордону на острові Ірландія передбачено розміщення митний та регуляторного кордону внизу Ірландського моря.

Проте в Брюсселі викликає перестороги заяви Прем‘єра Джонсона під час грудневої виборчої кампанії, що перевірка торгівих потоків між Британією та Північною Ірландією не потрібна.

Занепокоєння ЄС посилилися повідомленнями у вихідні, що Великобританія шукає способів мінімізувати перевірки.

5. США і Індія – Перший візит Президента Трампа до Індії
Президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, що Індія придбає військову техніку на суму 3 мільярди доларів, включаючи військові вертольоти, оскільки дві країни поглиблюють оборонні та комерційні зв’язки.

Індія закупить в США 24 вертольоти SeaHawk виробництва Lockheed Martin, оснащені ракетами Hellfire на суму 2,6 мільярда доларів, а також планує подальше замовлення на шість вертольотів Apache.

Індія модернізує свої військові озброєння, щоб зменшити розрив з Китаєм і все більше звертається до США замінюючи традиційного постачальника Росію.

Індія та США також досягли прогресу у великій торговельній угоді, заявив Президент Трамп. Переговірники з обох сторін інтенсивно працювали над зменшення розбіжностей щодо сільськогосподарських товарів, медичних пристроїв, цифрової торгівлі та нових тарифів.

Дві країни спочатку планували розробити “міні-угоду”, але це виявилося досить складно. Натомість обидві сторони зараз прагнуть до більшого пакету, включаючи, можливо, угоду про вільну торгівлю.

Також на столі перемовин було питання забезпечення схоронності даних в телекомі та обмеження закупівлі обладнання китайської Huawei для впровадження 5G.

+
147,5 млрд. Дол. США
сукупний дохід 2019 у 12 найбільших світових інвестиційних банків від торгового та інвестиційного банківського бізнесу, що на 4% менше, ніж нминулого року і найнижчий рівень з часів світової кризи 2008 року.

Згідно з новими дослідженнями, доходи найвищих інвестиційних банків знизилися до найнижчого рівня з моменту фінансової кризи минулого року, що спричинило рекордні звільнення навіть на фоні зростання світових ринків акцій.
Торгівля акціями була найслабшим бізнесом минулого року. що призвело до найвищої швидкості звільнення від часу, коли він почав збирати ці дані в 2012 році.

Діяльність інвестиційного банкінгу контрастує з рекордною прибутковістю у багатьох материнських компаній, таких як JPMorgan Chase та Morgan Stanley, чиї прибутки зумовлені зростанням у інших частинах бізнесу, включаючи споживчий банкінг та управління інвестиціями.

Найбільші світові банки з часу фінансової кризи намагались запровадити нові напрями, окрім торгових та інвестиційних банківських бізнесів, які є досить чуттєвими до зовнішніх факторів.

Аналітики не прогнозують негайного покращення. Доходи від інвестиційного банкінгу за останні два роки стабілізувалися, і очікується, що вони залишаться на такому низькому рівні у короткостроковій перспективі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram