Новини
28 Січня 2022
1 784

Reuters назвав найбільший фінансовий центр світу

Агенція провела своє власне дослідження 

Згідно з дослідженням агентства Reuters, Лондон залишається головним світовим фінансовим центром світу. Але він поступається Нью-Йорку та Сінгапуру у доступі до талантів, тоді як Париж посилює конкуренцію з боку Європейського Союзу.

У дослідженні корпорації City of London було обрано сім центрів, що фігурують в інших дослідженнях фінансових центрів.

“Політики Великої Британії повинні гарантувати, що її бізнес, як і раніше, користуватиметься широким доступом до найкращих фахівців з усього світу. Вихід із ЄС, припинення свободи пересування та запровадження нової імміграційної системи завдали шкоди сприйняттю Великої Британії як привабливого ділового середовища для міжнародних талантів останніми роками”, — йдеться у дослідженні.

Нью-Йорк лише трохи відстає і скорочує розрив, за ним йдуть Сінгапур, Франкфурт, Париж, Гонконг і Токіо. Він залишається найбільшим фінансовим центром, у той час, як Лондон відстає від Сінгапуру зі стійкої бізнес-інфраструктури, доступу до талантів і навичок, а також сприятливого нормативно-правового середовища.

Загальний податок для британських компаній, які надають фінансові послуги, зокрема для банків, також відносно високий, йдеться у повідомленні. Також Міністерство фінансів Великої Британії запропонувало, щоб Банк Англії мав офіційний обов’язок “сприяти” конкурентоспроможності Лондона.

Як писали раніше Investory News, загальна вартість стартапів у галузі кліматичних технологій у столиці Великої Британії майже потроїлася за рік і досягла $28 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram