Новини
7 Червня 2019
842

Хитрий Хітроу: Аеропорт придбає 3D-сканери за $63,5 млн

Томографи нового покоління детально покажуть вміст багажу 

Лондонський аеропорт Хітроу (Heathrow Airport) інвестує 50 млн фунтів стерлінгів ($63,5 млн) в закупівлю сканерів нового покоління з технологією комп’ютерної томографії для перевірки багажу, повідомляє ВВС.

Ці апарати надають чітку картину вмісту сумок, у зв’язку з чим пасажирам не потрібно буде більше діставати деякі речі з багажу при проходженні огляду. Співробітник служби безпеки аеропорту зможе детально розглянути й вивчити кожен предмет в 3D-зображенні, при необхідності повертаючи його в різні боки.

“Це передове обладнання не лише підтримає безпеку аеропорту новітніми технологіями, але і гарантує, що наші майбутні пасажири зможуть витрачати менше часу на огляд”, – заявив головний операційний директор Heathrow Airport Ltd Кріс Гартон.

Аналогічні технології огляду вже почали використовувати в США, в тому числі в аеропортах Атланти та Чикаго. Адміністрація транспортної безпеки країни розраховує встановити 300 подібних 3D-сканерів до 2020 р.

Аеропорт Хітроу є найбільшим міжнародним аеропортом британської столиці та сьомим за завантаженістю пасажирським авіавузлом світу.

Як відомо, українська компанія Pavo Group, що володіє мережею магазинів duty free в кількох аеропортах, придбала права реалізації продукції ТМ Starbucks. Реалізувати продукцію планується в аеропортах Львова, Харкова та у МА “Бориспіль”.

Нагадаємо, у міжнародному аеропорту “Бориспіль” побудують вантажний термінал. Зробити це Міністерство інфраструктури України тепер планує на умовах державно-приватного партнерства (ДПП).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram