Новини
10 Листопада 2020
913

Торговельна війна: Європа ввела нові мита на американські товари на суму в $4 мільярди

Тим часом через Brexit Велика Британія змінює маркування продуктів харчування

Країни Європи завдали удару по США у торговельній війні й ввели мита на американські товари у розмірі 15% на сільськогосподарську продукцію і 25% на промислову продукцію, зокрема, товари авіабудування – загальна сума склала $4 млрд, відповідне рішення опубліковано в Офіційному журналі Європейського Союзу (ЄС).

Зазначається, що обмеження почнуть діяти з 10 листопада 2020 року. Загалом рішення урядів ЄС пов’язано з суперечкою навколо американського виробника літаків Boeing і його європейського конкурента Airbus, яка триває з 2004 року.

“У Брюсселі звинувачували Вашингтон у надмірній держпідтримці американської компанії. США у відповідь заявляли, що ЄС необґрунтовано субсидує місцевого виробника”, – йдеться у повідомленні.

У 2019 році Світова організація торгівлі асоціація (СОТ) винесла перше рішення у рамках розгляду, надавши США право вводити мита щодо деяких категорій європейських товарів на загальну суму у $7,5 млрд на рік.

“У жовтні 2020 р. вона дозволила Євросоюзу вжити контрзаходів у вигляді мит щодо товарів, але на меншу суму – $4 млрд на рік”, – зазначає Lenta.ru.

Вперше обопільні мита були введені ЄС і США влітку 2018 року, коли Європа фактично приєдналася до торгової війни між Сполученими Штатами та Китаєм.

Тим часом через Brexit Велика Британія вносить зміни в маркування продуктів харчування та напоїв з 1 січня 2021 року, повідомляє Bakery and Snacks. “Особливий акцент зроблено на продукти харчування, що продаються у Північній Ірландії”, – наголошує видання.

І додає, що до 1 січня 2021 року перехідний період Brexit підійде до кінця. “Для британських виробників продуктів харчування та напоїв, які експортують в ЄС, закінчення 11-місячного перехідного періоду також знаменує собою крайній термін для змін у маркуванні харчових продуктів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Департаменті навколишнього середовища, продовольства та сільського господарства Великобританії (Defra) з 1 січня виробники продуктів харчування повинні маркувати продукти з Північної Ірландії та такі, що продаються у ній як “Великобританія (NI)” або “Сполучене Королівство (Північна Ірландія)”, якщо цього вимагає законодавство ЄС.

“Усі чинні у Великій Британії продукти, зареєстровані за схемами географічних вказівок (GI) ЄС до кінця перехідного періоду, залишаться під захистом у рамках схем GI Великобританії. Продукти, що вироблені в Ірландії, будуть захищені як у Великобританії, так і в ЄС”, – зазначили у відомстві.

Раніше Investory News писали, що уряд Великої Британії оголосив новий тарифний режим після Brexit, який замінить зовнішній тариф Європейського Союзу з 1 січня 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram