Новини
25 Січня 2021
625

З України вивели торік дивіденди на $3,7 мільярда

В НБУ пояснили, чому так сталося

Обсяг репатріації дивідендів з України за підсумками 2020 року збільшився на 19,4%, якщо порівняти з попереднім роком і склав $3,7 млрд. У 2019-му бізнес вивів з України дивідендів на суму $3,1 млрд, повідомляють Українські новини з посиланням на коментар в Національному банку України.

У НБУ зазначають, що сплеск виведення дивідендів за кордон припав на кінець минулого року, що пов’язано з перенесенням частини виплат з першої половини року.

За прогнозами регулятора, обсяг репатріації дивідендів нинішнього року залишиться в межах середнього значення попередніх років на рівні $3,3 млрд.

Як писали раніше Investory News, український бізнес погіршив очікування щодо уповільнення інфляції протягом найближчих 12 місяців до 7,9% з 7% і ослаблення курсу гривні до 29,68 грн/$1 з 28,99 грн/$1. Зниження ділової активності прогнозують підприємства всіх видів, окрім енерго- і водопостачання.

Нагадаємо, Нацбанк, враховуючи епідеміологічну ситуацію вирішив продовжити низку антикризових заходів та впровадити нові для підтримки банківського сектору та економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram