Новини
27 Лютого 2019
956

Walmart купив ізраїльський стартап Aspectiva

Сторони не розкривають умови угоди, але на сьогоднішній день Aspectiva вже залучила $4,2 млн

Американський гігант роздрібної торгівлі Walmart повідомив про купівлю ізраїльського стартапу Aspectiva, який використовує технології штучного інтелекту та обробки природної мови для аналізу думок споживачів в мережі Інтернет з метою створення кращого досвіду у покупках. В свою чергу, технологія стартапу надає роздрібним продавцям інформацію про те, що хочуть покупці та онлайн-покупці з рекомендаціями.

“Можливості Aspectiva з обробки природної мови допоможуть Walmart ще більше розширити можливості наскрізного шопінгу”, – йдеться на сайті Walmart.

Сторони не розкривають умови угоди. Це перше придбання стартапу Walmart в Ізраїлі, хоча у компанії є інші види діяльності у так званому Startup Nation.

У жовтні, в рамках угоди, Aspectiva приєднається до Walmart’s Store №8 – інкубаційного відділу, створеного ритейлером у 2017 році для розвитку нових ідей у сфері торгівлі.

“Наша команда дуже рада приєднатися до Store №8 і стати частиною Walmart у Ізраїлі. Store №8 – це інноваційні можливості для розвитку роздрібної торгівлі. Ми впевнені, що таке приєднання створить ідеальне середовище для використання технологій Aspectiva у всій торговій галузі”, – зазначила  виконавчий директор Aspectiva Езра Дая.

Також Walmart створила спільне підприємство з Eko, компанією, що займається інтерактівними медіа та технологіями, з офісами в Тель-Авіві та Нью-Йорку. Крім того, компанія приєдналася до The Bridge, технологічного прискорювача, що об’єднує глобальні компанії з спільнотою стартап-технологій в Ізраїлі.

Компанія Aspectiva була заснована в 2013 році Езрою Дая, Еялем Хурвіцем та Йоадом Арадом. На сьогоднішній день стартап залучив $4,2 млн від венчурного фонду Jerusalem Venture Partners (JVP) та групи інвесторів серед яких японський венчурний фонд Global Brain, Union Five, ізраїльські LivePerson та Re-Invent.

Нагадаємо, південнокорейська компанія SK Hynix планує інвестувати $107 млрд у зведення чотирьох нових заводів. Виробник готується до зростання попиту на нові технології, наприклад, 5G та системи штучного інтелекту.

Також, OpenAI розробила алгоритм, який здатний генерувати фейкові сюжети з осмисленим текстом на основі декількох слів, але вирішила не запускати.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram