Новини
21 Лютого 2019
912

Старт майбутнього: Корейці інвестують $107 млрд у виробництво мікрочипів

Компанія SK Hynix планує побудувати чотири нових заводи задля задоволення ринкового попиту

Один з найбільших світових виробників мікрочипів, південнокорейська компанія SK Hynix, планує інвестувати $107 млрд у зведення чотирьох нових заводів. Як повідомляє Reuters, будівництво стартує з 2022 р.

Повідомляється, що нові виробничі потужності SK Hynix будуть розташовані північніше Сеула та матимуть площу 4,5 млн квадратних метрів. Також компанія планує протягом наступного десятиріччя додатково інвестувати $49 млрд у розширення двох працюючих заводів у Південній Кореї.

Як зазначає видання, плани SK Hynix зумовлені тим, що виробник готується до зростання попиту на нові технології, наприклад, 5G та системи штучного інтелекту. І розширення виробництва може бути виправдане навіть попри те, що світові темпи продажів смартфонів сповільнюються та “вбивають” бум на мікрочипи.

Втім, акції SK Hynix виросли на 1,5%, тоді як вартість акцій Samsung, що напередодні анонсувала новий флагманський смартфон, майже не змінилася. За деякими прогнозами, протягом наступних 10 років потреба у мікрочипах також зростатиме разом із попитом на автономні автівки.

Варто зазначити, що наразі Китай є найбільшим глобальним споживачем мікрочипів. У 2017 р. країна імпортувала цієї продукції на $270 млрд. Втім, SK Hynix, що має завод у Китаї, ще не визначилася, чи буде збільшувати виробничі потужності у цьому регіоні, а подальше рішення залежатиме від ситуації на ринку.

Нагадаємо, що останнім часом багато компаній інвестують у нові технології, зокрема, у безпілотні авта та електрокари. Наприклад, Amazon збирається вкласти $0,5 млрд у стартап Aurora, який створює технології автопілота під керівництвом колишнього топ-менеджера Google. Нещодавно стало відомо, що Amazon разом з General Motors планують інвестувати у компанію Rivian Automotive LLC, що представила електричний пікап Rivian R1T та електрокросовер Rivian R1S.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram