Новини
1 Квітня 2019
1 458

Укрзалізниця підвищила тарифи на вантажоперевезення

До 1 липня буде розроблена нова концепція тарифоутворення на залізничному транспорті

“Укрзалізниця” 30 березня провела індексацію тарифів на вантажні залізничні перевезення в межах України на 14,2%, повідомляє прес-служба компанії.

“Індексація тарифів на вантажні залізничні перевезення в межах України на 14,2% – це перший етап на шляху до запровадження постійно діючої моделі автоматичної індексації тарифів на індекс цін виробників промислової продукції”, – зазначив директор з економіки і фінансів АТ “Укрзалізниця” Андрій Рязанцев.

Він також додав, що нова концепція тарифоутворення на залізничному транспорті повинна бути розроблена “Укрзалізницею” спільно з учасниками ринку до 1 липня 2019 р.

“Укрзалізниця” вже відкрила спеціальний інвестиційний рахунок, на якому будуть акумулюватися кошти від індексації тарифів. Наступним кроком має стати запровадження автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.

“Найголовнішим є те, що сьогодні вже не стоїть питання про доцільність введення автоматичної індексації тарифів. Залишається лише вирішити, в які терміни це буде зроблено, оскільки загальна система тарифоутворення, як обговорювалось на нараді в Державній регуляторній службі України, буде розроблена Укрзалізницею спільно з учасниками ринку та державними органами до 1 липня 2019 року і має усунути всі недосконалості існуючої системи як то розрив у вартості перевезення вантажів, порожнього пробігу та доповнена необхідними елементами автоматичної індексації”, – повідомив Андрій Рязанцев.

Він також додав, що зі свого боку “Укрзалізниця” вже запропонувала учасникам ринку регулярну індексацію, що відбуватиметься щоквартально за фактичними змінами індексу цін виробників промислової продукції. Ринок вивчає надані компанією матеріали і до визначеної дати (1 липня) ці пропозиції мають бути включені в загальну концепцію тарифоутворення на залізничному транспорті.

За словами Рязанцева, “Укрзалізниця” також пропонує ввести інвестиційну складову тарифу, яка може запроваджуватися додатково під час реалізації окремих інвестиційних проектів і програм.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” у 2019-му запустить пілотний проект із надання в концесію залізничних вокзалів Миколаєва та Хмельницького. Обидва вокзали потребують розширення і реконструкції.

Також, в експериментальному режимі Міністерство інфраструктури збирається запровадити приватну тягу на українській залізниці.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram