Новини
14 Березня 2019
945

“Укрзалізниця” передасть у концесію вокзали у Миколаєві та Хмельницькому

Обидва вокзали потребують розширення і реконструкції

“Укрзалізниця” у 2019-му запустить пілотний проект із надання в концесію залізничних вокзалів Миколаєва та Хмельницького, повідомляє “Сегодня” із посиланням на інтерв’ю глави правління компанії Євгена Кравцова, яке він дав медіапорталу.

“Ми вже в цьому році запускаємо пілотний проект по концесії двох вокзалів – це Миколаївський і Хмельницький. Відпрацьовуємо питання залучення до процесу ЄБРР і Світового банку, щоб провести перевірки, технічні стадії, підготувати технічну документацію”, – зазначив Євген Кравцов.

Він також додав, що на цих вокзалах необхідно буде провести  реконструкцію та збільшити їх.

“Хмельницький і Миколаївський вокзали якраз не дуже маленькі і не дуже великі. І обидва вокзали потребують розширення і реконструкції”, – зазначив Кравцов.

Також, глава “Укрзалізниці” розповів і про Київський вокзал, який за його словами, має значний потенціал і є архітектурним зразком.

“Зараз ми працюємо над концепцією самого вокзалу, також з архітектурними рішенням. Ми хочемо не тільки збільшити його прибутковість, а й поліпшити його, як символ не лише Києва, а й України. Ми можемо зробити з нього дійсно візитку країни”, – додав Євген Кравцов.

Раніше Investory News писали, що в Укрзалізниці розповіли про нові 9 проектів, які планують реалізувати за кошти Єврокомісії та Світового банку.

Євген Кравцов повідомив, що у 2019 р. Укрзалізниця продовжить формування залізничних сполучень з іноземними державами. Невдовзі планується запустити потяги до Берліну та словацького міста Кошице, що розширить мережу закордонних напрямків залізничного монополіста до 16.

Нагадаємо також, що у 2019 р. в експериментальному режимі Міністерство інфраструктури збирається запровадити приватну тягу на українській залізниці.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram