Новини
12 Березня 2019
934

В 2019 році на залізниці з’являться приватні локомотиви

Мінінфраструктури хоче вирішити проблеми логістики в аграрній галузі. Поки що в рамках експерименту

Фото: прес-служба Міністерства інфраструктури України

У 2019 р. в експериментальному режимі Міністерство інфраструктури збирається запровадити приватну тягу на українській залізниці. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами міністра, аграрна сфера страждає від прогалин з логістикою. Тому Міністерство інфраструктури працює над вирішенням цих проблем із перевезенням аграрної продукції.

“Агропромисловий комплекс є однією з найважливіших галузей національної економіки, двигуном економічного розвитку країни, оскільки майже 40% всієї валюти в Україну надходить від АПК”, – зазначив Володимир Омелян.

Міністр також додав, що завдяки онлайн-сервісу “Укрзалізниця” планує перейти на електронну систему продажу та котирування вартості перевезень у вантажних вагонах.

“Укрзалізниця вже отримала 22 тепловози, решта 8 доукомплектовуються і будуть передані Укрзалізниці в середині березня. Цього року в експериментальному режимі ми запроваджуємо приватну тягу на залізниці. І вантажні вагони АТ “Укрзалізниця” будуть здаватись в оренду на електронних аукціонах ProZorro.Продажі”, − розповів Володимир Омелян.

Також він повідомив, що за останні роки вдалося значно збільшити перевезення вантажів річковим транспортом.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів першу Конкурсну комісію щодо двох пілотних концесійних проектів у портах Ольвія та Херсон.

А Промінвестбанк виставив на продаж борги “Укрзалізниці”, яка в свою чергу виступила із заявою, в якій різко розкритикувала будь-які наміри кулуарного продажу боргу компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram