Новини
13 Жовтня 2020
1 055

Сергій Тігіпко передав до Нацбанку документи для придбання Промінвестбанку

Бізнесмен отримав дозвіл на купівлю від Антимонопольного комітету

Сергій Тігіпко передав у Національний банк України (НБУ) пакет документів на купівлю Промінвестбанку, повідомляє FinClub з посиланням на прес-службу НБУ.

“Національний банк України отримав пакет документів від громадянина Сергія Тігіпка для узгодження опосередкованого придбання (через кіпрську компанію Luregio Limited) істотної участі в ПАТ “Промінвестбанк” у розмірі 99,772644% в статутному капіталі банку”, — йдеться у повідомленні.

Нацбанк вже почав вивчення цієї заявки. Документи для погодження набуття істотної участі зареєстровані та знаходяться на розгляді. Про результати повідомлять додатково.

Зазначається, що відповідь — позитивну чи негативну — регулятор може дати в кінці 2020 р. — початку 2021 р.

Сергію Тігіпку належить ТАСкомбанк та Універсал Банк (на базі якого діє проект Mononbank). Раніше він активно скуповував банківські активи: Ві Ес Банк у російського Сбербанку, а також портфелі збанкрутілих банків, таких як Діамантбанк.

Як відомо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив офшору Luregio Limited, яким володіє Сергій Тігіпко через “Фінансову компанію “Фортіфай”, придбати Промінвестбанк.

Нагадаємо, кіпрська компанія Сергія Тігіпка T.A.S. Overseas Investments Limited викупила 24,75% акцій ПрАТ “Асфальтобетонний завод “АБ Столичний”, що дозволило їй збільшити свою частку в статутному капіталі підприємства до 73,8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram