Новини
5 Серпня 2021
605

МОЗ поки не готується до нового локдауну

Проте адаптивний карантин продовжиться

Зараз ситуація з коронавірусом в Україні стабільна, тому Міністерство охорони здоров’я не планує вводити новий локдаун. Про це розповів головний санлікар країни Ігор Кузин в ефірі Українського радіо.

“Зараз ми знаходимося в зеленій зоні. Не дивлячись на зростання захворюваності, ситуація контролюється, людям надається медична допомога і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей”, — зазначає заступник міністра.

Кузин також підтвердив, що Київ готується до посилення карантину. Столична влада завчасно збирає інформацію для запуску спецперепусток, тому що під час минулого локдауну були проблеми з їх кількістю.

“Упевнений, що адміністрація Києва під час чергового локдауну застосує всі можливі дії, щоб мінімізувати факти шахрайства і завчасно підготуватися, щоб пропусків було в достатній кількості. Але зараз ситуація в країні стабільна і ми не готуємося до закриття на новий локдаун”, — заявив Кузін.

Як відомо, США опублікували доповідь про витік коронавірусу з лабораторії в Китаї. Виявилося, що перші випадки зараження коронавірусом виникли навіть не в листопаді 2019 року.

Тим часом естонські вчені створили спрей від коронавірусу, що захищає від усіх видів штамів, що викликають найбільше занепокоєння.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram