Новини
23 Січня 2019
1 149

ФДМ поповнив держбюджет на 255,77 млн грн

Від продажу об’єктів великої приватизації держава отримала 15,53 млн грн, від малої – 240,24 млн грн

Від приватизації держмайна у 2018 р. Фонд державного майна (ФДМ) перерахував до державного бюджету 255,77 млн ​​грн, повідомляє StockWorld з посиланням на дані ФДМ.

15,53 млн грн було перераховано в бюджет від продажу об’єктів великої приватизації, а від малої – 240,24 млн грн.

Вже за півмісяця цього року Фонд перерахував до державного бюджету 106 млн грн від оренди державного майна, повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Кабінет Міністрів України затвердив перелік об’єктів великої приватизації. Серед них: ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Центренерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», АК «Харківобленерго», АТ «Миколаївобленерго», ПАТ «Хмельницькобленерго», Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Вугільна компанія «Краснолиманська», ПАТ «Азовмаш», ДП «Завод «Електроважмаш», ПАТ «Сумихімпром», «Одеський припортовий завод», ВАТ «Оріана», ПрАТ «Президент-Готель», Державне ПАТ «Національна АК «Украгролізинг», Фармацевтична компанія «Індар».

Раніше Віталій Трубаров повідомив у соцмережах, що «для 6 підприємств з переліку Фонд ще в минулому році відібрав інвестиційних радників. Однак, ОПЗ, Вугільна компанія «Краснолиманська», Завод «Електроважмаш», «Індар», Об’єднана гірничо-хімічна компанія залишаються заблоковані рішенням суду, відповідно інвестиційні радники не затверджені і розпочати практичну роботу з приватизації неможливо».

«Зараз йде підготовка до приватизації ПрАТ «Президент-Готель» інвестиційним радником «Конкорд Консалтинг» у консорціумі з «Бюро Маркуса» та Redcliffe Partners. ПАТ «Азовмаш», який не отримав жодної заявки від претендентів на інвестиційного радника, до приватизації готуватиме Фонд державного майна. По ВАТ «Оріана» і «Украгролізинг» буде оголошено повторний конкурс з відбору інвестиційного радника, оскільки попередні рази подавалося лише по одному учаснику. По іншим підприємствам з переліку великої приватизації буде оголошено конкурс з відбору інвестиційного радника.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram