Новини
1 Грудня 2021
529

Частка непрацюючих кредитів у банках скоротилася до 32,7%

З початку року зниження частки NPL сталося у банках усіх груп

У банківському секторі України частка непрацюючих кредитів (NPL) станом на 1 листопада 2021 р. скоротилася до 32,7% проти 33,3% на 1 жовтня, повідомляє пресслужба Національного банку на своїй сторінці в Telegram.

“Частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі станом на 1 листопада скоротилася до 32,7% проти 33,3% на 1 жовтня”, — йдеться у повідомленні.

З початку року зниження частки NPL становило 8,4 п.п. (58,2 млрд грн в абсолютному значенні) і сталося у банках усіх груп.

У березні 2021 року Національний банк України почав щомісяця оприлюднювати статистичні дані щодо розподілу непрацюючих кредитів, наданих підприємствам у національній та іноземній валютах, за розміром суб’єкта господарювання та видами економічної діяльності.

Згідно з даними Нацбанку, частка непрацюючих кредитів (NPL) в українських банках скоротилася з 48,4% (на 1 січня 2020 р.) до 41% (на 1 січня 2021 р.).

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №4547 “Про дозвіл Фонду гарантування вкладів фізичних осіб позиватися в інтересах кредиторів банків-банкрутів”.

Засновник консалтингової компанії LLC SMART-ADVICE Наталія Плахотіна розповіла Investory News, що потрібно знати про фінансовий моніторинг будь-якому клієнту банка. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram