Новини
14 Жовтня 2019
815

Більше не мільярдер: Статки співзасновника WeWork знизилися з $4,1 мільярда до $600 мільйонів

У Forbes впевнені, Адам Ньюман немає шансів повернути колишній капітал

Співзасновник і колишній гендиректор мережі коворкінг WeWork Адам Ньюман втратив статус доларового мільярдера і навряд чи зможе його відновити, повідомляє американський журнал Forbes.

Видання, переглянуло оцінку статків Ньюмана, знизивши їх зі $4,1 млрд до $600 млн. Його основний капітал – частка в We Co, материнської компанії WeWork. Ньюману належить приблизно 18% акцій компанії, Forbes оцінює цей пакет в майже $500 млн.

“А загальна оцінка WeWork не перевищує $ 2,8 млрд”, – пише видання.

Крім того, статусу мільярдера позбувся й другий засновник WeWork – Мігель МакКелві. Оцінку його статків Forbes знизив з $2,9 млрд до $400 млн.

“Представники WeWork відмовилися коментувати Forbes фінансовий стан засновників компанії”, – йдеться у повідомленні.

“Зниження оцінки статків Ньюмана та МакКелві стало результатом невдалого виходу WeWork на біржу”, – пояснює видання. У процесі підготовки до IPO оцінка компанії впала з $47 млрд у січні 2019 року до $10-12 млрд ближче до вересня, а інвестори висловили невдоволення бізнес-моделлю і збитковістю WeWork.

У результаті компанія відклала IPO на невизначений термін, а Ньюман під тиском ради директорів покинув пост гендиректора.

Нагадаємо, наприкінці вересня SoftBank повідомив, що веде переговори з мережею коворкінгів WeWork щодо збільшення інвестицій в $1,5 млрд, які японська технологічна група погодилася вкласти в офісну лізингову компанію наступного року.

А вже на початку жовтня стало відомо, що рішення найбільшої у світі мережі коворкінг WeWork скасувати вихід на біржу, а також зниження ціни на акції Uber значною мірою відбилися на фінансовому становищі SoftBank, який інвестував в обидві компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram