Новини
26 Вересня 2019
805

SoftBank може вкласти ще $1,5 мільярда у WeWork після відкладеного IPO

Компанія також планує зменшити ціну за акцію, по якій вона купує цінні папери коворкінгової мережі

Фото: Tomohiro Ohsumi/ Getty Images

SoftBank веде переговори з мережею коворкінгів WeWork про збільшення інвестицій в $1,5 млрд, які японська технологічна група погодилася вкласти в офісну лізингову компанію в наступному році, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Також SoftBank розглядає можливість вкласти додатково ще $1 млрд або більше, щоб змінити умови угоди про варант, який був укладений в цьому році з WeWork, до того, як плани компанії змінилися щодо первинного публічного розміщення акцій.

Відповідно до цієї угоди, SoftBank інвестує не менше $2,5 млрд, однак скоротить ціну за акцію, по якій він купує цінні папери WeWork, і збільшить свою частку в групі збиткового майна.

За словами джерел, про переговори рано ще говорити, оскільки японська група на чолі з мільярдером Масаеші Сон може прийняти рішення взагалі не інвестувати.

Інвестиції в акції з боку SoftBank можуть відкрити додаткові можливості фінансування для WeWork, який веде переговори про надання кредиту від $3 млрд до $4 млрд від консорціуму банків. Але, кредитний пакет, який очолюють JPMorgan Chase і Goldman Sachs, залежить від того, чи буде компанія спочатку залучати додатковий капітал.

WeWork і SoftBank відмовилися від коментарів.

Як відомо, мережа коворкінгів WeWork відклала первинне розміщення акцій через слабкий інтерес інституційних інвесторів. Таким чином, відстрочка IPO позбавляє стартап можливості отримати кредит в $6 мільярдів від консорціуму банків.

Нагадаємо, WeWork знизила свою оцінку перед IPO з $47 млрд до як мінімум $20 млрд — $10 млрд. Інвестори сумніваються в реальній вартості стартапу та її прибутковості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram