Новини
17 Вересня 2019
1 105

Стоп IPO: Коворкінговий стартап WeWork відклав первинне розміщення акцій

Відстрочка IPO позбавляє стартап можливості отримати кредит в $6 мільярдів від консорціуму банків

Мережа коворкінгів WeWork відклала первинне розміщення акцій через слабкий інтерес інституційних інвесторів, повідомляє Reuters.

16 вересня компанія планувала провести road show для інвесторів, а на наступному тижні — лістинг. Однак, IPO відкладено до кінця року.

За даними агенції, деякі інвестори побоюються надмірного впливу на WeWork її гендиректора Адама Ноймана, а також відзначають все більші операційні збитки стартапу, оскільки за останні кілька років компанія втратила близько $3 млрд.

У січні WeWork, яка в основному бере офісні площі в довгострокову оренду, проводить реновацію, а потім здає їх в короткострокову суборенду іншим компаніям, підприємцям і фрілансерам, була оцінена в $47 млрд. Раунд інвестицій очолювала японська SoftBank, яка, за даними деяких джерел агенції, через свій фонд Vision Fund вже вклала або пообіцяла вкласти в WeWork в цілому $10,7 млрд.

Переговори з SoftBank WeWork провів на минулому тижні. За даними агенції, топменеджери SoftBank закликали Нойманна відкласти лістинг акцій, з чим він не погодився, і тепер невідомо, чи готова японська компанія продовжувати інвестувати в стартап.

Як стверджують експерти, відстрочка IPO позбавляє WeWork можливості отримати кредит в розмірі $6 млрд від консорціуму банків, який залежить від успішного розміщення акцій в поточному році. Якщо WeWork не зможе провести IPO до кінця року, їй доведеться розробляти новий фінансовий план.

Нагадаємо, раніше WeWork планувала провести публічне розміщення акцій на біржі у вересні цього року, але експерти виказали сумнів щодо її успішності через роздуту оцінку у $47 млрд.

Як писали раніше Investory News, стартап заявив, що створює ARK — “глобальну платформу для придбання і управління нерухомістю”, щоб купувати частки в будівлях, де планується орендувати багато площ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram