Новини
8 Жовтня 2019
770

SoftBank може втратити понад $5 мільярдів через Uber і WeWork

З початку року акції компанії подешевшали приблизно на 30%

Фото: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Рішення найбільшої у світі мережі коворкінг WeWork скасувати вихід на біржу, а також зниження ціни на акції Uber значною мірою відбилися на фінансовому становищі SoftBank, який інвестував в обидві компанії, повідомляє Bloomberg.

Крім того, Mitsubishi UFJ і Morgan Stanley скоротили оцінку прибутку для Vision Fund – основної інвестиційної структури SoftBank на $5,4 млрд.

При цьому операційні збитки компанії за останній квартал склали $3,44 млрд. “Таким чином, прибуток SoftBank за фінансовий рік знизився до 1,01 трлн єн ($9,4 млрд)”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що з того часу, як SoftBank перетворився в інвестиційний конгломерат з частками в десятках стартапів по всьому світу, складні часи настали й для глави компанії – мільярдера Масайосі Сона (його статки наразі складають $21,6 млрд).

“Раніше йому вдавалося збільшувати свої статки, роблячи ставки на великі компанії, на кшталт китайської Alibaba. Однак нещодавні проблеми з WeWork і Uber відбилися на акціях SoftBank, які подешевшали приблизно на 30% з початку року”, – йдеться у повідомленні.

Як пише Nikkei Business, мільярдер не задоволений такими результатами. “Я збентежений і стривожений. При темпах зростання компаній в Сполучених Штатах і Китаї створюється стійке враження, що цього замало”, – зазначив він.

І додав, що WeWork і Uber, які втратили гроші, зможуть наростити прибуток через 10 років.

Нагадаємо, наприкінці вересня з’явилася інформація, що SoftBank проводить переговори з мережею коворкінгів WeWork щодо збільшення інвестицій в $1,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram