Новини
2 Березня 2020
726

Засновника Twitter хочуть відсторонити від управління власною компанією

Інвестори незадоволені тим, що Джек Дорсі займає пост гендиректора не тільки в Twitter, а й в компанії Square

Фото: Entrepreneur

Засновник і генеральний директор Twitter Джек Дорсі може втратити посаду глави компанії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

За даними агенції, звільнення Дорсі домагається інвестиційна компанія Elliott Management, яка придбала значну частку в Twitter. Однак, який розмір цієї частки та ким саме інвестори хочуть замінити нинішнього гендиректора, не уточнюється.

Reuters пише, що Elliott Management збирається включити трьох своїх представників до складу ради директорів, що складається з восьми осіб. Цю ж інформацію підтверджують і співрозмовники Bloomberg.

Як вказують обізнані джерела, інвесторів насамперед не влаштовує той факт, що Дорсі займає пост гендиректора не тільки в Twitter, а й в компанії Square, що розробляє рішення для здійснення електронних платежів.

Крім того, в Elliott Management незадоволені планами Дорсі з тимчасового переїзду в Африку — в листопаді 2019 р. підприємець заявляв, що збирається пожити там пів року. Reuters зазначає, що гендиректору Twitter належить всього лише близько 2% заснованої ним компанії, а тому він надзвичайно вразливий перед інвесторами.

Дорсі керував Twitter з 2006 по 2008 рр., а потім знову очолив компанію у 2015 р. Bloomberg зазначає, що з того часу, як Дорсі повернувся на пост гендиректора, акції компанії впали на 6,2%, в той час як Facebook за той же період виріс більш ніж на 121%.

Представники Elliot Management і Twitter не відповіли на запити Bloomberg і Reuters. Після публікації Bloomberg і закриття торгів в п’ятницю акції Twitter виросли на 7,9%.

Нагадаємо, за три роки президентства Дональда Трампа статок співзасновника Twitter Джека Дорсі збільшився майже на 240%, з $1,3 млрд до $4,4 млрд

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram