Новини
12 Квітня 2023
395

Ілон Маск прагне створення ШІ-проєкту в Twitter

Для цього він придбав 10 тисяч GPU 

Фото: Jim Watson/GETTY IMAGES

Ілон Маск закупив тисячі графічних процесорів для використання в центрі обробки компанії. Раніше також мільярдер найняв двох ексдослідників DeepMind. Існує припущення, що мільярдер прагне створити власний проєкт штучного інтелекту, пише ITC.

Проєкт передбачає створення генеративного ШІ, однак незрозуміло, як Twitter використовуватиме цю технологію. Припускають, що вона допоможе компанії відновити рекламний бізнес.

Мільярдер останнім часом активно критикував творця ChatGPT — компанію OpenAI, співзасновником якої був у 2015 році. І зараз можна по-новому поглянути на нещодавнє рішення Маска підписати відкритий лист із закликом до компаній на шість місяців припинити розробку ШІ.

“Я не знаю, як некомерційна організація, якій я пожертвував приблизно $100 млн, якимось чином перетворилася на прибуткову компанію з ринковою капіталізацією в $30 млрд. Якщо це законно, чому це не роблять усі?”, — написав Маск.

Утім нещодавній звіт Semafor вказує на те, що ворожнеча підприємця з OpenAI є більш особистою. Повідомляється, що у 2018 році Маск сказав Сему Альтману (нині гендиректору OpenAI), що дослідницька лабораторія сильно відстає від Google і запропонував свою кандидатуру на посаду CEO. Альтман та інші співзасновники OpenAI відхилили цю пропозицію, а Маск того ж року залишив компанію (посилаючись на конфлікт інтересів у своїй роботі в Tesla) та відмовився від обіцянки надати $1 млрд фінансування, внісши лише $100 млн.

Лабораторія стикнулася з раптовим дефіцитом коштів, а у 2019 році оголосила, що створює комерційну дочірню компанію, щоб отримати капітал, необхідний для фінансування своєї роботи. Фірма почала працювати з Microsoft, яка надала стартапу мільярди доларів та ресурси, одночасно забезпечивши собі ексклюзивні ліцензії на використання технологій OpenAI у власних продуктах.

Коли OpenAI відкрила ChatGPT для публіки в листопаді, і чатбот почав домінувати в заголовках, Маск був розлючений. Через місяць він перекрив доступ OpenAI до бази даних Twitter для навчання. І тепер він, здається, хоче позмагатися зі своєю старою командою.

Раніше Investory News писали, що на Twitter подали до суду три колишні топменеджери.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram