Новини
6 Жовтня 2023
317

SEC намагається змусити Маска дати свідчення у справі про купівлю Twitter

Раніше SEC заявила, що розслідує розкриття Маском інформації про свою частку в Twitter

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на Ілона Маска, щоб змусити його дати свідчення в межах розслідування справи про купівлю Twitter вартістю $44 млрд, повідомляє Reuters.

Розслідування SEC стосується того, чи порушив Маск федеральне законодавство про цінні папери у 2022 році, коли він придбав акції Twitter, а також заяв і подань до SEC, які він зробив у зв’язку з цією угодою.

У поданій заяві йдеться, що в травні 2023 року SEC надіслала Маску повістку з вимогою надати свідчення в офісі Комісії у Сан-Франциско, і що він погодився з’явитися 15 вересня.

Проте за два дні до цього Маск висунув “кілька неправдивих заперечень” і повідомив SEC, що не з’явиться.

Маск також відмовився від пропозиції SEC провести свідчення в Техасі в жовтні або листопаді.

Серед його заперечень було те, що SEC намагається “переслідувати” його, а його адвокату потрібен час, щоб ознайомитися з потенційно важливими матеріалами, що містяться в біографії Маска, опублікованій минулого місяця, заявили в SEC.

Згідно з поданою заявою, Маск надав SEC документи, що стосуються розслідування, і раніше вже давав свідчення в липні минулого року в режимі відеоконференції.

“SEC вже неодноразово брала свідчення у пана Маска в межах цього помилкового розслідування — досить”, — йдеться в заяві Алекса Спіро, адвоката Маска.

У травні 2022 року SEC заявила, що розслідує розкриття Маском інформації про свою частку в Twitter, ставлячи під сумнів те, чи подав він відповідні документи.

Нагадаємо, маркетингова агенція X Social Media подала позов на X Corp Ілона Маска, у якому стверджує, що нова назва соцмережі порушує її торгову марку, що містить “Х”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram