Новини
30 Травня 2023
340

Twitter можуть заблокувати у Франції

Це сталося через вихід соцмережі з кодексу ЄС про дезінформацію

Міністр цифровізації Франції Жан-Ноель Барро стверджує в інтерв’ю France Info, що Twitter може бути заблокований у Європейському Союзі через відмову дотримуватись кодексу про дезінформацію, який набуде чинності в серпні цього року.

Коментуючи рішення Twitter відмовитись від дотримання правил ЄС про боротьбу з дезінформацією, французький міністр нагадав, що вони набувають чинності з 25 серпня.

“Я сподіваюся, що Twitter виконає ці європейські правила до 25 серпня, інакше він більше не буде вітатися в Європі. Платформа буде заборонена на території Європейського Союзу в разі повторного порушення”, — сказав Барро.

Він додав, що визнає “важливу роль Twitter у публічній дискусії”, але “дезінформація є однією із загроз для нашої демократії”.

“Ми не можемо ризикувати тим, що наші публічні дискусії будуть порушені”, — підсумував міністр цифровізації Франції.

На вихідних єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон повідомив, що соцмережа Twitter вийшла з добровільного Кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації.

Відповідно до Закону ЄС про цифрові послуги, який набуде чинності в серпні, Twitter буде кваліфікуватися як “дуже велика онлайн-платформа”, що вимагатиме від компанії боротися зі шкідливим контентом і подавати щорічні оцінки ризиків до комісії.

Недотримання правил може коштувати бізнесу штрафів обсягом до 6% річного доходу або навіть призвести до повної заборони платформи з боку Єврокомісії.

Раніше Investory News писали, що Євросоюз продовжив безмитний режим для України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram