Новини
23 Грудня 2019
733

Засновник Norrsken запускає найбільший в Європі фонд для технологічних стартапів

Новий фонд вкладатиме кошти в стартапи на перших етапах їх створення 

Шведський фонд Norrsken, створений Нікласом Адальбертом, заснував інвестиційний фонд в €100 млн ($110 млн), пише видання Sifted.

Коли угода буде закрита, це буде найбільший фонд в Європі, який зосередить всю увагу на технологічні стартапи на ранніх стадіях розвитку.

Новий фонд буде діяти подібно фонду Norrsken, вкладаючи кошти в технологічні стартапи-початківці.

Ідея фонду полягає в тому, щоб вкласти більше грошей у впливові стартапи, довівши, що вони також можуть приносити ринкову прибутковість.

З цією метою фонд також буде робити упор на прозорість — відкритість щодо фінансового прибутку та відстеження того, як його портфельні компанії розв’язують найскладніші проблеми.

Фонд буде розташований в коворкінг-просторі Norrsken в Стокгольмі та буде в основному орієнтований як на Північні країни, так і на Європу.

Керувати фондом будуть чотири основні партнери, зокрема сам Адальберт, а також підприємець й інвестор-ангел Девід Фрікман, головний інвестиційний директор Norrsken Туве Ларссон та колишній банкір Morgan Stanley Егат Фрейман.

На даний момент Norrsken успішно завершив перше закриття фонду в €61 млн ($67,5 млн).

Раніше Investory News писали про найпоширеніші помилки стартаперів, а також дізнались, як уникнути помилок на старті проекту.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив 440 млн грн на фінансування українських стартапів. Уряд також оголосив прийом заявок від стартапів на фінансування.

Також, стало відомо, що український стартап BIOsens переміг у програмі Expo Live Innovation Impact Grant на міжнародній виставці Expo 2020 в Дубаї та отримав грант розміром $100 тис. на розвиток свого бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram