Новини
12 Грудня 2019
1 119

Український агростартап BIOsens отримав грант $100 тисяч на виставці в Дубаї

Команда презентувала мобільний пристрій, який в польових умовах діагностує і виявляє зараження агропродукції

Український стартап BIOsens переміг у програмі Expo Live Innovation Impact Grant на міжнародній виставці Expo 2020 в Дубаї та отримав грант розміром $100 тис. на розвиток свого бізнесу, повідомляє Greencubator.

BIOsens презентував на виставці мобільний пристрій для швидкої діагностики наявності мікотоксинів в агропродукції. Пристрій в польових умовах діагностує і виявляє зараження в кукурудзі, кормах, арахісі тощо.

Ця розробка дозволяє оперативно проводити діагностику і запобігати поширенню грибка, що означає економію ресурсів та часу фермерів, а також мінімізацію псування врожаю.

“Організатори практично не обмежують компанії у використанні коштів: це може бути й закупівля витратних матеріалів, і оплата участі у виставках, і виплати заробітної плати співробітникам”, — зазначив засновник і директор BIOsens Андрій Карп’юк.

Понад 6,9 тис. компаній зареєструвались на програму Expo Live Innovation Impact Grant. З них організатори відібрали 120 переможців з 65 країн світу, серед яких був й український стартап BIOsens.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України обмежив суму державної підтримки фермерів до 50 млн грн в одні руки замість 150 млн грн.

Як відомо, обіг торгівлі агропродукцією між Україною та Європейським Союзом в січні-вересні 2019 р. збільшився на 23% проти тогорічних показників за відповідний період і досяг рекордних $7,5 млрд. Серед найбільших партнерів традиційно залишаються сім країн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram