Новини
2 Грудня 2019
1 245

Кабмін виділив 440 мільйонів гривень на фінансування українських стартапів

Уряд також оголосив прийом заявок від стартапів на фінансування

Кабінет міністрів України оголосив старт прийому заявок від підприємців на фінансування Українським фондом стартапів. Про це розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (КМУ).

“В рамках роботи Українського фонду стартапів від сьогодні розпочато прийом заявок на фінансування українських бізнес-проектів на початкових стадіях їхнього розвитку, а саме стадіях pre-seed and seed. Вже до кінця цього року бізнес-проектам, які пройдуть відбір, ми видамо перші 40 млн грн. Наступного — по 60 млн у квартал, тобто 240 млн в цілому на 2020 рік”, — пояснив він.

Обсяг програми фінансування українських стартапів складає 440 млн грн. “Попередньо держава виділила 390 млн грн, ми збільшили цю цифру ще на 50 млн”, — зазначив Гончарук.

Він також додав, що основні сфери фінансування включають штучний інтелект, доповнену реальність, Big Data, блокчейн, кібербезпеку, оборону, медицину та охорону здоров’я, подорожі, фінансові технології, освітні технології, робототехніку, професійні послуги, програмне забезпечення як послугу, виробництво, електронну комерцію та інтернет речей.

“Уряд прямо не втручатиметься в роботу бізнесу. Шляхом підтримки стартапів та заохочення українців до підприємництва ми посилимо розвиток української економіки та створимо додаткові робочі місця”, — зазначив глава уряду.

Прем’єр-міністр додав, що перший Pitch-event, тобто коротка презентація бізнес-концепцій перед конкурсною комісією, має відбутися вже до кінця цього року. За результатами презентації будуть визначені стартапи, які отримують фінансову допомогу.

Довідково. Український Фонд Стартапів (УФС) — це державний фонд, започаткований за ініціативою КМУ. Місією фонду є підтримка інноваційних проектів та допомога найталановитішим українським підприємцям створювати успішні глобальні компанії.

Фонд надає фінансування у формі грантів, а не за рахунок участі в капіталі. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.

Нагадаємо, українська платформа для власників домашніх тварин Animal ID залучила $500 тис. при оцінці в $5 млн. Компанія не розкриває інвесторів, але зазначає, що це кілька бізнес-ангелів.

А от українські еко-окуляри з кави Ochis Coffee зібрали за добу $11 тис. на Kickstarter. Кампанію зі збору коштів запустив киянин Макс Гавриленко.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram