Герої
8 Червня 2019
1 316

Єлизавета Коробченко INside: Мої улюблені жіночі образи – це сильні неординарні жінки

Генеральний директор AVON в Україні та Грузії – про натуральну косметику, перезавантаження та найефективнішу інвестицію

Фото: проект “Я зможу!”

#1. Якщо не індустрія краси, то… В якій справі могли б реалізуватися? 

Перш за все для мене індустрія не є визначальним фактором. Набагато важливіші – роль і завдання, які потрібно вирішити. Я встигла попрацювати в туризмі, конференц-сервісі, металургії, напоях і, нарешті, в косметичній індустрії. Це були компанії як локальні, так і міжнародні, BTB і BTC. Але в кожній з них важливими для мене є три речі: клієнт, робота з командою та результат.

Для реалізації мені важливо, щоб місія компанії була націлена на внесок у суспільство, покращення життя людей, а не лише обмежена комерційним успіхом.

#2. Ким мріяли стати у дитинстві?

В дитинстві я довго не знала, ким хочу стати та мої мрії не були пов’язані з конкретною професією. В старших класах я вирішувала дилему між тим, як не засмутити моїх викладачів, які пророкували мені кар’єру вчителя, і бажанням стати суддею. Моя мама зрозуміла, що з мого підліткового максималізму та картини світу, що будується на чорному і білому у правосудді нічого доброго у період застою не буде. Тож вона підтримала моє рішення піти на факультет іноземних мов. Потім я дуже швидко зрозуміла, що я гарний організатор і людина, котра може впливати на результат через команду.

#3. Якою косметикою користуєтесь ви особисто? Топ-3 улюблених космо-продуктів?

Я знайома практично з усіма продуктами, які є на косметичному ринку України та багато спробувала. Робота в індустрії краси зобов’язує розбиратись в усьому і знати усі останні тренди та тенденції. Саме тому я ціную якість і різноманітність асортименту бренду AVON, з яким працюю останні 15 років. Знаю, що краще нашої сироватки Anew, щоб прибрати темні кола під очима від втоми можуть лише уколи гіалуронової кислоти, а олівець для брів Brow Tattoo від Mark – прекрасна альтернатива візиту в якісний салон для корекції брів. До речі, сонцезахисні засоби нашої компанії я також із задоволенням використовую та сміливо можу рекомендувати.

У моїй косметичці завжди є креми та сироватки від Anew, патчі K-beauty та матова помада Mark від AVON.

#4. Що для вас табу в бізнесі?

Непрофесійність.

#5. Яку інвестицію вважаєте найефективнішою?

Найперша і найголовніша ефективна інвестиція – це інвестиція в освіту. Але ця інвестиція ніколи не має припинятись.

#6. Що є головним трендом ринку косметики та краси у 2019/2020?

Головний тренд сезону – натуральна косметика. Це достатньо нова ніша на косметичному ринку, але вона дуже активно розвивається. Особливість таких косметичних засобів у тому, що вони мають безпечний склад, а також екологічну упаковку. Avon також не відстає й активно працює у цьому напрямку.

#7. Ваш рецепт робочого перезавантаження.

Для мене дуже важливий відпочинок на природі. Я займаюсь хайкінгом: для мене субота-неділя без виходу в гори, без проходження хоча б 7-8 км – це одразу мінус заряд енергії. Можу зайнятися квітами в саду, організувати вечерю з друзями і приготувати щось з одеської кухні, або відправитись на майстер-клас з акварелі, в театр або музей. Головне правило: не втрачати час, жити тут і зараз.

Узимку катаюсь на лижах з родиною. Отримую натхнення у спілкуванні з друзями – звичайні життєві посиденьки. Мені пощастило, що у мене є кілька справжніх подруг, дуже різних, з різних країн і різних етапів мого життя, що дозволяє не втрачати зв’язок з реальністю. І ще одна подруга – це моя мама. Влаштувати посиденьки з мамою у красивому місці, запросити її на концерт, у театр, кудись на ароматну філіжанку кави та поспілкуватися – це чудова можливість. Хоч і не так часто вдається, як хотілося б.

Ще один варіант відпочинку – загубитись на три години в SPA-центрі, щоб телефон не дзвонив і ніхто тебе не знаходив. Чудова можливість відновлення!

#8. Яким бізнесом ви ніколи б не займались, навіть за умови високих прибутків?

Я ніколи не буду займатись бізнесом, що змусить мене зраджувати моїм життєвим та моральним принципам.

#9. Ваш улюблений жіночий образ з фільму чи книги?

Мої улюблені жіночі образи – це сильні неординарні жінки, починаючи з образів Скарлет Охара у “Віднесені вітром” і закінчуючи образом Меріл Стріп у фільмі “Диявол носить Prada”.

Кадр із фільму “Диявол носить Prada” із Меріл Стріп
Кадр із фільму “Віднесені вітром” із Вів’єн Лі

 #10. Які країни хотіли би відвідати наступні п’ять років?

Мені цікаві ті країни, де я ще не була. Але, якщо разом із сином, то хочу поїхати й вдруге. Серед яскравих спогадів – подорожі з сином в південну Африку, тур Японією, тиждень в Барселоні. Кожна подорож може стати незабутнім і неповторним спогадом. Це лише питання того, якими враженнями їх наситити. Наразі планую відвідати Кубу, північ Іспанії з андалуськими пейзажами та білі ночі в Санкт-Петербурзі з сином.

До того ж вихідні – це чудова можливість відкрити для себе Україну по-новому: повернутися на озеро Синевир, загубитися вуличками Львова, зазирнути в Будинок Лібермана або дізнатися таємниці Подолу на екскурсії Києвом.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram