Новини
25 Листопада 2019
1 100

Власник Louis Vuitton придбає Tiffany за $16,2 мільярда

У французькій компанії впевнені, що ця покупка дозволить їй зміцнити позиції на ринку США

Фото: Phillip Pessar/Flickr

Французька група компаній з випуску предметів розкоші Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) підтвердила інформацію щодо придбання найбільшої транснаціональної ювелірної компанії Tiffany за $16,2 млрд. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну спільну заяву компаній.

“LVMH і Tiffany & Co. оголошують сьогодні, що досягли остаточної угоди про придбання Tiffany за ціною $135 за акцію. Вартість угоди становить близько €14,7 млрд або $16,2 млрд”, — йдеться у заяві.

Французька група компаній зазначає, що дане придбання дозволить їй зміцнити позиції на ринку США, а також “надати новий вимір” своєму часовому та ювелірному бізнесу.

У 2011 р. LVMH вже купила відому італійську фірму Bulgari — розмір угоди склав $5,2 млрд. Основними суперниками у сфері випуску та торгівлі ювелірними виробами для LVMH є компанії Cartier і Van Cleef & Arpels.

Президент і генеральний директор LVMH Бернар Арно привітав входження компанії в “сім’ю” з 75 будинків групи, заявивши про унікальні спадщини та позиціювання Tiffany.

“У нас є амбіції, щоб з усією рішучістю змусити цей символічний бренд сяяти, як це було з усіма будинками, які приєдналися до нас протягом всієї нашої історії”, — сказав він.

Ради директорів обох компаній рекомендували схвалити операцію, яка обговорювалася протягом всього року. Очікується, що вона буде завершена в середині 2020 р. за умови схвалення з боку акціонерів Tiffany та різних регуляційних органів.

Як відомо, компанія Tiffany була заснована в 1837 р. Чарльзом Льюїсом Тіффані та Джоном Янгом, які відкрили свій перший магазин на Манхеттені. В даний час поблизу нього знаходиться хмарочос президента США Trump Tower.

Офіс компанії розташований в Нью-Йорку. Компанія має у своєму розпорядженні понад 300 бутиків по всьому світу, а її штат налічує понад 14 тис. співробітників.

Як раніше писали Investory News, група компаній LVMH активно намагалась зацікавити американську Tiffany&Co у можливості її придбання. Французька сторона збільшила пропозицію з $120 до $130 за акцію.

Нагадаємо також, корпорація Coty Inc., виробник Max Factor, заплатить $600 млн за 51% косметичної компанії Kylie Cosmetics, що належить 21-річній американській моделі Кайлі Дженнер. Угоду закриють в третьому кварталі 2020 року, при цьому Дженнер залишиться обличчям бренду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram