Новини
24 Травня 2023
291

Найбагатша людина світу за день збідніла на $11 мільярдів

Бернар Арно зазнав збитків після падіння акцій LVMH

Французький мільярдер Бернар Арно — найбагатша людина світу — втратив $11,2 млрд за один день після обвалу акцій його конгломерату LVMH через побоювання, що ослаблення економіки США знизить попит на предмети розкоші, пише Bloomberg.

“Статки власника конгломерату LVMH, до якого, серед іншого, входять бренди Louis Vuitton, Moet & Chandon і Christian Dior, зростали протягом більшої частини 2023 року, коли ціни на акції європейських компаній у сфері предметів розкоші стрімко зростали.

У вівторок акції LVMH впали на 5% в Парижі — найбільше за останній рік — на тлі більш широкого падіння, яке “стерло” близько $30 млрд з європейського сектору розкоші”, — пише агентство.

Навіть з урахуванням втрат статки французького мільярдера й досі становлять $191,6 млрд, свідчить Bloomberg Billionaires Index.

Згідно з даними видання, цьогоріч Арно додав до своїх статків $29,5 млрд.

Водночас розрив між статками Арно та гендиректора Tesla Ілона Маска, другої найбагатшої людини у світі, скоротився до $11,4 млрд.

Обвал акцій LVMH у вівторок стався після їх тривалого зростання протягом року (на 23%).

Аналітики Deutsche Bank AG Метт Гарланд і Адам Кокран у своїй записці зазначили, що очікують, що інвестори стануть більш вибірковими щодо європейських акцій компаній-продавців предметів розкоші, а уповільнення зростання в США викликає занепокоєння.

Раніше Investory News писали, що сума депозитів українців та бізнесу значно зросла.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram