Новини
19 Листопада 2019
1 343

Власник Max Factor купить контрольний пакет акцій у компанії Кайлі Дженнер за $600 мільйонів

Угоду закриють в третьому кварталі 2020 року, при цьому Дженнер залишиться обличчям бренду

Корпорація Coty Inc., виробник Max Factor, заплатить $600 млн за 51% косметичної компанії Kylie Cosmetics, що належить 21-річній американській моделі Кайлі Дженнер. Про це повідомляється на сайті виробника.

Coty оцінила вартість Kylie Cosmetics в $1,2 млрд. Після завершення угоди компанія буде перейменована в Kylie Beauty, а Дженнер залишиться обличчям бренду.

Сторони планують закрити угоду в третьому кварталі 2020 фінансового року. Coty розраховує, що в результаті угоди чистий прибуток групи буде збільшуватися більш ніж на 1% у рік протягом наступних трьох років.

Кайлі Дженнер — одна з найбільш знаменитих особистостей у світі. На її сторінки в соцмережах підписані 270 млн осіб. Обидва бренди Дженнер — Kylie Cosmetics та Kylie Skin — є двома найпопулярнішими та найбільш привабливими брендами, що стрімко розвиваються за допомогою соцмереж.

“Coty буде нести спільну відповідальність за розвиток портфеля, використовуючи свої знання і можливості в галузі досліджень і розробок, виробництва, дистрибуції, а також глибоке розуміння категорій ароматів, косметики та засобів по догляду за шкірою. Coty також буде діяти як ліцензіат косметичних засобів”, — зазначають у корпорації.

Coty контролюється європейською інвестиційною компанією JAB Ltd. З початку року акції Coty (групі належать бренди COVERGIRL, Max Factor, Rimmel, Clairol, Sally Hansen, Bourjois, Sally Hansen, Wella і Nautica) подорожчали на 81,6%. У понеділок, 18 листопада, котирування компанії піднялися на 4%.

Як відомо, у березні цього року Forbes назвав Кайлі Дженнер наймолодшим мільярдером в історії, яка заробила свої статки сама, а не отримала в спадок. Видання оцінило її статок у $1 млрд.

Дженнер належать два стартапи — Kylie Cosmetics і Kylie Skin. Перший бренд був заснований у 2015 р. і спочатку мав назву Kylie Lip Kits. Компанія займалася виробництвом і продажем помади та засобів по догляду за губами. З 2016 р. вона розширила лінійку косметичних засобів і була перейменована в Kylie Cosmetics.

Нагадаємо, американський стартап Huron, що спеціалізується на розробці чоловічих засобів для догляду за обличчям і тілом залучив стартове фінансування на суму $1 млн від засновників RXBAR Пітера Рахала та Джареда Сміта, компанії CXT Investments і засновникаLean Luxe М. Пола Манфорда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram