Новини
15 Лютого 2021
936

Бернар Арно та засновник UniCredit створюють власну SPAC

На меті — залучення сотень мільйонів доларів та розміщення на біржі Амстердама

Засновники LVMH Бернар Арно і UniCredit Жан П’єр Мюстье створюють спеціалізовану компанію з цільового злиття та поглинання (SPAC) Pegasus Europe, одним із керівників якої стане колишній топменеджер Bank of America Дієго де Джорджі, повідомляє Financial Times.

Новостворена компанія управлятиме французькими інвесткомпаніями Tikehau Capital і Financiere Agache. Pegasus Europe має намір залучити декілька сотень мільйонів доларів, а її акції будуть розміщені на біржі Амстердама. “Під час IPO пан Мюстье і пан де Джорджі викуплять щонайменше 10% акцій Pegasus”, — зазначає видання.

І додає, що спеціалізовані компанії з цільового злиття та поглинання це, по суті, ілюзорні компанії, які проводять лістинг на одній з фондових бірж, а потім використовують залучені кошти для злиття з обнадійливими стартапами шляхом зворотного поглинання.

“У результаті тим не доводиться проходити складнішу процедуру IPO для розміщення своїх акцій на біржі. Такий спосіб виходу на біржу став вкрай популярним останнім часом”, — йдеться у повідомленні.

Видання додає, що у 2020 році майже половина кампаній із залучення інвестицій на американських біржах проходила за допомогою SPAC. При цьому сума залучених у такий спосіб коштів досягла $82,1 млрд, що у шість разів більше, ніж у 2019-му, який став рекордним для подібної процедури.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Forbes назвав переможців і невдах серед мільярдерів 2020 року. До списку з п’яти осіб, що додали до своїх капіталів потрапив і власник LVMH Бернар Арно, розбагатівши на $35 млрд.

Про історію успіху інженера, який збудував імперію розкоші можна прочитати в матеріалі Investory News “Правила бізнесу Бернара Арно: Ті, хто хоче розвивати свій бізнес, повинні орієнтуватися на Китай”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram