Новини
11 Лютого 2020
997

Виробник супер’яхти Aqua спростував продаж судна Біллу Гейтсу

Компанія запевнила, що не веде переговори з мільярдером

Нідерландська інженерна фірма Sinot, яка займається розробкою дизайну водневої супер’яхти Aqua, спростувала продаж судна Біллу Гейтсу. Про це компанія заявила на своєму сайті.

Одним із перших про передбачувану покупку повідомило видання Sunday Telegraph. Газета писала, що Гейтс замовив собі ультрасучасне судно в знак своєї переконаності в тому, що інвестиції в нові екологічно чисті технології — найкращий спосіб скоротити викиди вуглекислого газу.

“Aqua — це дизайн в процесі розробки, і він не був проданий містеру Гейтсу”, — сказано в заяві на сайті Sinot під назвою “Aqua не продається!”.

Компанія запевнила, що не веде переговори з мільярдером або його представниками. Також Sinot підтвердила, що супер’яхта, яка буде працювати виключно на водневому паливі, покликана привернути увагу до екологічних технологій судноплавства.

Проект 112-метрової яхти, що працює виключно на водневому паливі, вперше представили в минулому році на яхт-шоу в Монако.

За задумом авторів концепції, без дозаправлення Aqua може подолати близько 7 тис. км.

Крім подовженої корми, вертолітного майданчика та басейну з міні-водоспадом, особливостями судна стануть кермова рубка в формі капсули з оглядом в 360 градусів і наявність оглядового покою на загостреному носі яхти.

Раніше ЗМІ повідомляли, що покупцем Aqua став засновник Microsoft Білл Гейтс, який виділив на будівництво судна понад $640 млн.

Як писали раніше Investory News, стрімінговий сервіс Netflix випустив трейлер нового документального 4-серійного фільму про засновника корпорації Microsoft “Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates” (В голові Білла: Розбираємо Білла Гейтса).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram