Новини
13 Червня 2019
1 259

В Україні запускають виробництво розумних будинків на сонячних батареях

Один такий будинок споживає майже у 20 разів менше енергії, ніж звичайний

Фото: PassivDom

Компанія PassivDom запустила в Україні франшизу з виробництва смарт-будинків, повідомляє Greencubator.

За повідомленням, один такий будинок споживає майже у 20 разів менше енергії, ніж звичайний, живиться тільки з сонячної енергії та повторно використовує придатні для цього вже відпрацьовані ресурси.

У будинку є меблі, укомплектована кухня з вбудованою енергоощадною побутовою технікою, система вентиляції, тепловий насос, камера і термостат. Також він оснащений проектором зі 100-дюймовим екраном, акустичною системою, інтернетом і розумним замком зі сканером відбитків пальців.

Завдяки модульності й простоті монтажу будинок не потребує спеціального фундаменту та може бути встановлений просто на рівну поверхню, що не шкодить навколишньому середовищу.

Фото: PassivDom

Окрім цього, PassivDom є розумним будинком, в якому працюють 24 інтелектуальні інженерні системи. Серед таких систем: контроль якості повітря, вмісту кисню та вуглекислого газу, контроль якості води зі зворотнім осмосом та мінералізацією, антибактеріальний та антивірусний захист питної води та повітря, а також адаптивна система освітлення. Також можливе управління будинком через мобільний додаток.

Для того, щоб зібрати п’ять будинків на українській лінії виробництва, потрібні 15 працівників і один місяць часу. Ціни від $54 тис. до $347,999 тис., в залежності від специфікації та площі.

Як відомо, PassivDom потребує вкрай мало енергії для опалення і забезпечення всіх потреб мешканців. На даху модуля розташовані сонячні панелі, яких з лишком вистачає. Будинки абсолютно енергонезалежні і не потребують будь-якого палива, а отже й немає викидів продуктів горіння в атмосферу.

Навіть вдень у дощову погоду сонячні панелі виробляють енергію, якої достатньо для роботи всіх систем. Запасу акумуляторів будинку вистачить на автономну роботу до двох тижнів.

Як відомо, IKEA у співпраці з американським стартапом Ori Living представила роботизовану меблеву систему Rognan для маленьких квартир. Такий “робот” може пересуватися по кімнаті і ділити простір на дві зони.

Нагадаємо, українська компанія SolarGaps, яка розробила жалюзі з вбудованими сонячними панелями, перемогла в номінації Smart renewable energy світового конкурсу рішень в галузі енергетичного переходу The smarter E AWARD 2019 в Мюнхені.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram