Новини
16 Травня 2019
803

Українська компанія SolarGaps перемогла у The smarter E AWARD 2019

Нещодавно стартап отримав грант від Єврокомісії на €1 млн в рамках програми Horizon 2020 SME Instrument

Українська компанія SolarGaps, яка розробила жалюзі з вбудованими сонячними панелями, перемогла в номінації Smart renewable energy світового конкурсу рішень в галузі енергетичного переходу The smarter E AWARD 2019 в Мюнхені. Про це повідомила громадська організація Greencubator на своїй сторінці в Twitter.

The smarter E – це інноваційний хаб, спрямований на розвиток різногалузевих рішень для енергетичного переходу. Конкурс відзначає найкращі проекти у двох номінаціях: розумні рішення в галузі відновлюваної енергії (Smart Renewable Energy) та визначні проекти (Outstanding Projects). І хоча фіналістами категорії Smart Renewable Energy цього року стали 10 компаній, єдиним переможцем стала українська SolarGaps.

Як відомо, компанія SolarGaps розробила сонячні жалюзі, здатні збирати і перетворювати на електричний струм сонячну енергію. Компанія є переможцем програми “Кліматичні Інноваційні Ваучери” від ЄБРР.

Нещодавно стартап отримав безповоротний грант від Єврокомісії на €1 млн в рамках програми Horizon 2020 SME Instrument.

Нагадаємо, в Миколаївській області (селище Калинівка) запущено сонячну станцію потужністю 13,575 МВт. Прямим інвестором стала канадська компанія TIU Canada. Обсяг інвестицій склав понад €11 млн. Станція складається з 39 тис. сонячних панелей, розміщених на 20 га.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram